Ministerul Educației a anunțat că, luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024. Lucrările, pentru prima dată, vor fi corectate în sistem digitalizat.
Ministerul Educației a anunțat că, luni, 5 februarie, încep probele la simulăriule pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a 2024.
La nivel național, probele la simulare încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 08.30.
„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul”, a anunțat Ministerul Educației.
Programul susținerii probelor la Simularea Evaluării Naționale 2024
- 5 februarie 2024 – Simulare la Limba și Literatura română
- 6 februarie 2024 – Simulare la proba la Matematică
- 7 februarie 2024 – Simulare la proba la Limba și literatura maternă
- 23 februarie 2024 – Afișarea rezultatelor
Ministerul Educației a precizat că rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog.
„Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a precizat Ministerul Educației.
Evaluare digitalizată pentru lucrările de la simulare
Lucrările elevilor de clasa a VIII-a, care vor susține începând de luni simularea evaluării naționale 2024, vor fi evaluate digitalizat.
Potrivit Ministerului Educației, pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen.
„Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți.
Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații”, precizează Ministerul Educației.
Cum ți se pare subiectul?