- Publicitate -

„În toate sectoarele bugetare sunt prime pe care omul le cheltuiește cum dorește. Pe noi ne înjosesc”. Reacția profesorilor cu privire la cheltuirea primei de carieră didactică

Data:

Distribuie articolul:

E scandal în rândul profesorilor din cauza modului în care pot fi folosiți banii din prima de carieră didactică. Principala lor nemulțumire constă în  faptul că există o condiționare legată de folosirea celor 1500 de lei. Nu puține sunt vocile din rândul dascălilor, care cer deja, în mediul online, „demisii la nivel de Minister pentru harababura cu prima didactică”.

- Publicitate -

În Prahova, profesorii au început să primească de luni, 30 octombrie,  cardurile alimentate cu banii din prima de carieră didactică.

Cadrele didactice au numeroase semne de întrebare cu privire la utilizarea celor 1.500 de lei, legate mai ales de ce produse și servicii pot cumpăra și de unde.

Ministerul a anunțat că nu există o listă finală a comercianților și că aceasta se actualizează permanent și orice magazin care își exprimă intenția poate fi introdus pe listă. Mai mult, chiar personalul din învățământ poate propune comercianții.

- Publicitate -

Principala nemulțumire a profesorilor e legată, însă, de condiționarea folosirii acestor bani. Unii și-au dorit telefoane, alții televizoare sau ceasuri inteligente, ori echipamente sportive, în cazul profesorilor de educație fizică.  Condiția este, însă, ca 70% din bani să fie folosiți   pentru cursuri de pregatire profesionala, echipamente IT, cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora, iar 30% pentru achizitionarea oricaror produse/servicii care derivă din desfășurarea activităților didactice pentru acoperirea nevoilor specifice ale profesorilor.

Citește și: Ajung cardurile de primă didactică în școlile din Prahova. Profesorii nu pot cumpăra televizoare, telefoane sau ceasuri inteligente

Reacțiile profesorilor nu au întârziat să apară.

E.L, profesor de limba engleză: „Haideți să spunem Nuuuuuu faimoasei liste!!!! Eu nu înțeleg de ce acceptăm acest tratament??!!!! Atâta timp cât eu justific cheltuirea „primei” in favoarea activităţii didactice, atunci care e problema??!!! ALO, SINDICATELE??!!! Părerea mea este că noi suntem cei care greșim, prin simplul fapt că acceptăm tot ceea ce ni se pune pe tavă…”

- Publicitate -

D.M., învățător: „Eu am spus că nu voi cheltui banii de pe card. Este înjositor ceea ce ni se propune! În toate sectoarele bugetare sunt prime pe care omul le cheltuiește cum dorește. La noi este numită pompos primă dar de fapt sunt bani mișcați prin noi către parteneri agreați! O nouă cale de a da bani cui trebuie!? S-au terminat bordurile!? Dar de ce ne -au ales pe noi!?”

A.E., profesor matematică: „Pe cei care sunt asistați social nu am auzit sa-i monitorizeze sau să-i condiționeze statul unde să-și cheltuiască banii primiți pe indemnizația socială. Am ajuns de rasul curcilor!”

B.S., profesor istorie: „Primul protest al nostru ar fi să nu mai folosim, în interes de serviciu„TELEFONUL”, cu toate aplicațiile sale :WhatsApp, Gmail, YahooMail, Zoom, Classroom , chiar și vorbitul la telefon , în activitatea noastră. Dacă ei consideră că un telefon mediocru nu este util bunei desfășurări al procesului didactic care implică relaționarea cu beneficiarii actului educațional dar și cu superiorii. Propun această grevă tacită!”

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Cine e de vină pentru blocarea extinderii noului CPU al Spitalului de Pediatrie Ploiești cu banii din donațiile ploieștenilor dublate de Codin Maticiuc

Cine este, de fapt, de vină pentru blocarea investițiilor la Spitalul de Pediatrie Ploiești care trebuiau făcute cu banii din concertul caritabil din 2023, dublați de Codin Maticiuc

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”

Ce soluții au ploieștenii care vor să se răcorească la piscine vara aceasta

Odată cu vara, piscinele au fost luate cu asalt...

Scandalul primelor de la Hale și Piețe SA Ploiești. Reacția sindicatului

În timp ce șefii sunt plătiți regește, angajaților li se refuză majorări salariale modeste
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”

Ce soluții au ploieștenii care vor să se răcorească la piscine vara aceasta

Odată cu vara, piscinele au fost luate cu asalt...
- Publicitate -