- Publicitate -

Cu 4,59, un elev de la un liceu din Ploiești ia bursă de merit. Explicația pentru o astfel de situație

Data:

Cea mai mică medie a unui elev de la o școală din Prahova, care va primi bursă de merit este 4,59. Se întâmplă la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Ploiești, unde 373 de elevi se încadrează, potrivit metodologiei -cadru, în procentul de 30% din fiecare clasă, indiferent de media lor generală anuală din anul școlar trecut. La polul opus, spre exemplu, elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, cu medii de peste 9 nu primesc o astfel de bursă de merit.

- Publicitate -

Se poate lua bursă de merit cu medii de  4, 5, 6, 7, dacă elevii sunt în primii 30% din clasă. Asta spre disperarea elevilor care învață la licee de top și care, spre „ghinionul” lor, au medii chiar peste 9, însă, potrivit legii, nu s-au încadrat în procentul de 30% dintr-o clasă, impus de Minister.

Citește și: Și elevul de 10, dar și cel de 7 pot lua burse de merit. Director Liceul Tehnologic „Elie Radu”, Ploiești: „Eu zic să nu se mai numească de merit”

„E o discriminare. Să se numească oricum altfel, dar nu de merit”, ne-a precizat Gabriel Țaga, directorul Colegiului Național „MIhai Viteazul” din Ploiești.

La această școală 857 de elevi primesc bursa de merit în cuantum de 450 de lei/ lunar. Doar trei dintre aceștia, care învață la profilul sportiv, au medii sub 9. Alți 46 primesc acest stimulent financiar, fiind olimpici.

- Publicitate -

Situația se schimbă în momentul în care vorbim despre Liceul Tehnologic „Elie Radu”, tot din Ploiești. Aici, potrivit spuselor directorului unității, Mădălina Boteanu, sunt 373 de elevi care au prins bursa de merit . Cea mai mică medie a unui astfel de …merituos este 4,59.

Avem copii, la liceu cu media 9,86. Coborâm lista și ultima medie, la profesională, a unui elev care primește anula cesta bursă de merit e 4,59. Vorbim de acele cazuri de elevi admiși la liceu cu note la Evaluarea Națională de 2 și 3”, a precizat directorul instituției.

Astăzi, 20 octombrie, directorii de școli din județ trebuie să prezinte la INstoratul Școlar Județean situația elevilor care se înacadrează, potrivit legii, pentru a primi bursa școlară de merit.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -