Cei 12 elevi de la Liceul Teoretic din Azuga, lăsați corigenți în masă de către profesoara de matematică, au ratat prima etapă a repartizării computerizate. Chiar dacă au luat corigența și chiar dacă respectivul cadru didactic a fost dat afară din liceu, fiindu-i desfăcut, pe motive disciplinare, contractul individual de muncă, respectivii elevi au șansa de a-și continua studiile doar la acele școli unde au mai rămas locuri. Inclusiv școli profesionale.
Profesoara de matematică Cristiana Dumitrescu a fost cercetată disciplinar pentru abuz în serviciu, hărțuire verbală și bullying. Au fost sute de plângeri ale părinților și elevilor, îndreptate împotriva cadrului didactic. Inclusiv Poliția a intrat pe fir, în cauză fiind deschis doar penal pentru infracșțiunile de abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale.
Cristiana Dumitrescu, profesor al Liceul Teoretic din Azuga din 2009 a fost acuzată și de faptul că a lăsat corigenți 12 elevi dintr-o singură clasă, aceștia ratând din această cauză Evaluarea Națională.
Citește și: Scandal și acuzații grave la Liceul Teoretic din Azuga. O profesoară a lăsat corigenți în masă, iar elevii nu au putut da Evaluarea Națională
„Astăzi a avut loc repartizarea computerizată. Fiica mea, care e un copil de nota 9 la școală, suferă mult fiindcă a ratat acest tren. Ar fi vrut să meargă la Colegiul „Ion Kalinderu” din Bușteni. Atât ea, cât și ceilalți colegi care au avut de suferit din cauza abuzurilor acestei doamne profesoare, au acum o stare de spirit foarte proastă.
În loc să se bucure, plânge. Așteptăm a doua etapă. Poate vom mai prinde loc la vreun liceu. Nu am vrea școală profesională. Și-ar rata parcursul școlar. Trist că la 14 ani trebuie să treacă printr-o astfel de experiență. Da, s-a făcut dreptate, însă, copiii noștri rămân cu niște traume”, ne-a mărturisit Andreea Birău, reprezentantul părinților de la Liceul Teroretic Azuga și mama unuia dintre copiii lăsați corigenți înainte de Evaluarea Națională.
Citește și: Profesoara de matematică din Azuga, acuzată că a lăsat corigenți în masă, dată afară din liceu
A doua etapă a repartizării computerizate are loc la începutul lunii august, numai pe locurile rămase libere după etapa I.
Bun articol…un caz de „reprezentantul parintilor versus profesoara de matematica”…eu, pe timpuri (anii 85-86), dupa ce am luat bac-ul la Industrial 12 CFR Bucuresti(str.Butuceni,nr.10), mi-a „intrat democratia in cap”…nu m-am mai pregatit pt admiterea la Universitatea Bucuresti, sectia MR(material rulant) si mi-am luat-o: 4.33 la matematica si 6.33 la fizica…la bac am „reusit” un 7.5 la mate, 7 la fizica si un amarat de 6 la romana, proba practica , cu 9.0…prin ’96 am reusit sa intru intr-o grupa buna la ASE Bucuresti, specializarea Mate si informatica de gestiune, absolvita in 2001, cu multa munca si sacrificii financiare…DACA VREI, POTI, asta era logica grupei mele de la ASE Bucuresti…pe timpul lui Ceasca, nu se punea problema cu „profesorul este de vina pt corijente”…notele din catalog spuneau totul…coroborate cu notele si de la alte discipline, puteai sa-ti dai seama daca „odrasla” era un looser, un muncitor care gandeste mai incet sau un viitor bun profesionist…pt un 6 la matematica, pierdeai bursa de merit anul urmator(in liceu, adica)…”ma mir” ca ceilalti colegi de clasa ai „celor 12 asi” din Azuga, au reusit sa treaca la matematica…astazi, sustinatorii examenelor de maturitate scolara nu mai au nume si prenume(ca si in cazul prezentat de catre dvs, stimata doamna Luiza Toboc)…au doar niste numere pe o lista(sper sa nu fiu taxat prea dur, dar lista asta sper sa nu fie precum numele cartii scrise de T. Keneally in 1982)…evitarea rusinii evaluarilor slabe a elevilor, pentru „parintii asilor” cu o oarecare raspundere in societate fata de ceilalti platitori de taxe si impozite(consilieri, patroni, militieni sau judecatori ori bugetari de prin primarii sau consilii de administratie ori asistati sociali care nu au muncit o ora in viata lor dar care vor avea o pensie minima cu 100 de lei mai mica decat a unuia ca mine, cu 33 de ani cuntributie lunara la fondul de pensii a Romaniei)…cat timp „performanta” odraslelor” este acoperita de legi facute cu dedicatie, se vor petrece crime si alte fapte reprobabile in randul celor care au doar drepturi…obligatiile vor fi ale palmasilor autohtoni si, poate, a nepalezilor, filipinezilor sau a altora care muncesc in locul celor care iau bani de la stat pe „stat degeaba”…respect si sanatate pentru toata lumea care munceste cu adevarat si la scoala si prin „Romania educata”