- Publicitate -

Profesorul ploieștean Liviu Drăghici, discuție deschisă despre grevă cu elevii săi: ”O să vă pun azi câte un 10 tuturor”

Data:

Distribuie articolul:

Profesorul ploieștean Liviu Drăghici a postat pe site-ul său, liviudraghici.ro, un text intitulat ”despre grevă pe înțelesul elevilor”, pe care îl publicăm, integral, mai jos:

- Publicitate -

”Azi m-am întors în clasa după 3 săptămâni și o zi. Le-am spus elevilor mei ca nu e momentul sa discutam acum despre greva pentru ca mai trebuie sa punem note pentru a putea încheia mediile. Doar ca nu am timp sa ii ascult oral pe toți și nici test nu pot sa le dau pentru ca nu mai am vreme sa corectez lucrările. Asa ca voi face media notelor anterioare la nivel de clasa și toată lumea va primi 8 (media era de fapt 7.83 dar era normal sa rotunjesc).

Câțiva dintre ei si-au manifestat vizibil nemultumirea. Cu 8 le-ar fi ieșit media 9. Asa ca am calmat un pic spiritele și le-am zis:
– Ok, hai sa facem asa. Va dau posibilitatea sa luați 10 în loc de 8. Cine vrea 10 îmi va trimite un mesaj pe whatsapp cu numele.
– Toti vrem! Au răspuns aproape simultan.
– Pai stați ca nu v-am explicat tot. Cei cărora votați ca vreți 10 va voi opri 50 de sutimi din acest 8. Și dacă majoritatea votează ca vrea 10, cei care au votat primesc un 8 (rotunjesc acel 7,50) și un 10. Dacă însă numărul de voturi este mai mic de jumătate, cei care au votat primesc 7 (nu le mai rotunjesc acel 7,50)

Citește și Până vineri, profesorii pot recupera orele pierdute în timpul grevei din iunie. Dascălii din Prahova recuperează materia în următorul an școlar

– Și cei care nu au votat? A întrebat cineva de pe rândul din mijloc.
– La ei e simplu. Dacă numărul celor care votează e peste jumătate din numărul de elevi atunci primesc un 8 (cel initial) și un 10 (pe care îl primește toată lumea). Dacă numărul celor care au votat e sub jumătate, primesc doar 8-ul inițial.
– Pai nu e corect! Cei care votează pot pierde. Cei care nu votează nu pierd nimic. Ei pot doar câștiga.
– Nu discutam acum despre ce e sau nu corect. Aveți un minut la dispoziție sa îmi trimiteți numele pe whatsapp cei care votați pentru 10.

- Publicitate -

Am centralizat rezultatele. Numărul de voturi a fost mai mic de jumătate.
– Nu e corect domn profesor, a zis domnișoara „M”. din prima bancă. Eu chiar merit mai mult decât unii din clasă. Sunt persoane care n-au făcut mai nimic tot anul.
– Ia vezi de treaba ta tu! I-a replicat tăios „Ș” de undeva din spatele clasei.
– „Ș”, te rog să încetezi. Are dreptate. Dar vom face asa cum am stabilit initial.
În clasă a apărut un murmur.

Citește și Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Lista măsurilor aprobate de Guvern

Am așteptat câteva secunde și am continuat:
– „A” tu nu ai votat deloc. Nu vrei 10?
– Ba da domnu. Dar eu nu îmi permiteam sa risc. Eu mai am 3 de 10. Cu 8 îmi iese 9.50. Cu 7 mi-ar fi ieșit 9.25.
– „F” tu de ce n-ai votat?
– Sincer domnu? Pentru ca mie îmi iese media 6. Pentru mine 8 e mai mult decât merit.
– Nici „B” nu a votat deloc. De ce?
– Pai domnu, ce sa faci cu ăștia? De câte ori am zis sa facem și noi câte ceva, ei se dau loviți. Excursie nu vor că e scump. Sa chiulim toți nu vor că iau absente. Asa ca eu eram convins ca nu vom reuși. Plus că nici nu v-am crezut că ne puneți 10 așa de ușor și fără să facem nimic, după ce ne-ați chinuit tot anul. Ce rost avea sa ma agit?
– Dar cei care ați votat, de ce ați votat?
– Pentru ca era nedrept sa luam doar 8. Și puteam face cumva sa ne fie bine tuturor, a răspuns „C”. Dar acum tot noi suntem ăia care pierdem iar cei care n-au votat rămân bine-mersi cu 8.

– Vedeți voi, cam despre asta a fost greva. Despre posibilitatea de a schimba ceva în bine pentru toți. Inclusiv pentru voi, elevii. În învățământ sunt mulți ca „M”, conștienți ca merită mai mult datorită eforturilor, implicării și rezultatelor. Dar sistemul ne tratează pe toți la fel.
– Dar sunt și mulți ca mine sau ca „Ș” care nu fac nimic tot anul. Colegii lui au râs, eu nu.
– As vrea sa te pot contrazice. Dar ma tem că ai dreptate. Problema mea cu cei ca „Ș” este că deși știu ca se fofilează, tot ei sunt vocali. Și ii ceartă pe cei ca „M” care încearcă să facă sau să schimbe ceva.
– Am glumit, domnu. A încercat sa sa scuze „Ș”.

- Publicitate -

Am dat aprobator din cap și am continuat:
– Mi-a plăcut sinceritatea lui „F”. El e conștient ca nu merita 8.
– Sunt și genul ăsta de profesori? Credeți ca e cineva care recunoaște ca nu își merita banii?
– Cu voce tare probabil nu. Dar în sinea lor mulți își doresc sa fie mai buni dar nu au bani sa își plătească trainingurile din buzunarul lor. Și despre asta a fost greva.
Am făcut o pauză pentru efect și mi-am continuat analogia:
– În învățământ sunt și mulți ca „A”. Oameni corecti, muncitori, care vor sa schimbe ceva dar pentru care acel 8 chiar face diferența. Sunt profesori cu rate la bănci care nu si-ar fi permis sa piardă. Dar au influențat negativ rezultatul final.
– Și cei ca „B”?
– Cei ca „B” sunt resemnații. Au trăit atâtea dezamăgiri încât si-au pierdut încrederea.

– Și pana la urma cum s-a terminat greva?
– Asa cum a zis și „C”, cei care am încercat sa schimbam ceva suntem cei care am pierdut de fapt. Am luat mai puțini bani pentru luna mai și vom lua mai putini bani și pentru luna iunie. Cei care nu au făcut greva își iau salariul întreg.
– Dar la televizor zicea ca vi se măresc salariile. De ce mai sunteți nemulțumiți?
– Ma întorc la exemplul cu notele. Cei care ați votat veți avea 7. Cei care nu ați votat veți avea 8. Și toată lumea va primi câte un 10 în ianuarie 2024.
– Pai stați domnu’ ca la anul nici nu știm dacă mai facem cu dumneavoastră.
– Exact!

– Eu nici nu știu dacă trec clasa, a adăugat „Ș”. Colegii lui au râs din nou. De data asta am zâmbit și eu:
– Tocmai de aceea o sa va pun azi câte un 10 tuturor. Că nu e vina voastră că am făcut eu grevă. Și nici nu știu dacă ne mai vedem la anul.
– Plecați din învățământ?
– Deocamdată nu. Dar alocarea profesorilor la clase nu o fac eu.
– Cum adică „deocamdată”?
– Hai că s-a sunat. Povestim cu altă ocazie”.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

23 COMENTARII

 1. Respect domnului profesor Liviu Draghici.
  O lectie despre cum ar trebui sa gandim si sa ne raportam noi toti vis a vis de cei care astazi conduc aceasta tara ,alesi exact cum au votat astazi elevii domnului profesor.

  Numai bine domnule profesor cu speranta ca elevii dumneavoastra au inteles aceasta lectie.

 2. Si de elevi cui îi mai pasă? Au pierdut o lună de școală care nu va fi recuperată niciodata. Si parintii care nu au avut cu cine sa lase copiii de gradinita sau de scoala si ei stiu ce eforturi au facut in aceasta perioada? Chiar nimeni nu considera ca e anormal ca elevii sa stea o luna acasa, fara sa invete nimic? Dupa 1 an de scoala online? Urmarile se vad si va fi din ce in ce mai greu pentru acesti copii si pentru societate in general, o societate care se va baza in viitor pe ei. Iar noi, parintii, nu am avut timp de demonstratii, a trebuit sa mergem la servici si sa avem si grija de copii.
  Mi se pare o mare lipsa de respect sa vorbeasca asa cu usurinta despre note date copiilor din burta. Eu, ca mama, ma simt jignita. Ma bucur ca domnul care a scris nu este profesorul copilului meu, care are note de 10 si cate un 9, sa se gandeasca dumnealui sa ii dea 8 pentru ca asta este media clasei! Nu apreciez deloc comparatia dintre voturile elevilor si profesorii participanti la greva, pentru ca aceasta greva afecteaza viitorul copiilor nostri, alta generatie de sacrificiu.

  • Dar în vacanță cu cine îi lăsați copii atunci tot vina profesorilor este? Dar când stau pe tablete și nu își învață, și când invatatorul/profesorul va chema la școală că au note mici, nu învață, nu își fac temele, sunt obraznici, agresivi etc tot vina profesorilor este?
   Dar să fiți în locul profesorilor DVS, să aveți acel salariu, lipsa de respect din partea Guvernului și a unor părinți ca dvs, ați fi rămas fără să ieșiți în stradă să faceți grevă?
   Iar exemplele pot continua…

  • Se pare că tu nu ai trecut prin școala,sau se pare că ai făcut o la Fără Frecvență! Ești genul de persoană care ai conștiința și respect ZERO!!! Cei tineri de la tine nu au de învățat decât ” Așa NU!!!” Nu te interesează decât de tine și idioțeniile tale! Deci Zero caracter! Și eu am copilul in clasa a 8 a ,dar am un respect profund pentru profesori, pentru cei care ne au făcut Oamenii,ceea ce nu e cazul la tine! În mintea ta halucinantă, profesorul nu e un cadru didactic,care te învață ceva pentru viața,ci e baby sitter,de aceea ce pretenții sa am de la o persoană că tine?! Nici una!!! Decât, Rușine!

  • Mda, era pe vremuri un film comunist din care lumea reținuse o replică: ,,Mona mulge vaca!”. Adică cum să-i dai unei fete de la țară un nume așa pretențios, de oraș. Nu se potrivește! Nu merge se spunea in film … Ei, un răutăcism, nimic altceva!
   Oricum mă bucur ca tembelismul social există! Ma bucur ca egoismul patologic si lipsa de empatie otrăvesc sufletul unora. Ma bucur ca mai sunt si obraznici ca sa știm si noi cine sunt si să-i strivim sub ironia și disprețul nostru. Altfel ar lucra pe ascuns si ar fi mai rău.
   Fapt e că sătencele cu nume pretentios au ajuns si ele la oraș și, asemeni maimuței care se urca in copac, își arată prima dată … emancipate din colbul uliței, își scutură fustele de lele devenită țață de oraș și au pretentia să gândescă! Emit păreri si sentințe! Privesc urât și invidios pe toată lumea. Sunt mame care nemultumite din naștere, una-două amenința că fac reclamații sau dau în judecată profesorii. Copiii lor sun acei domni Goe de școală, obraznici și, in general, sictiriți de tot ce înseamnă act educational.
   Cu această faună umana trebuie sa trăim in societate. Mai rău e că fauna are pretenții de gândire! Nu, Mona, de la vacă ai venit, rămâi in plan ideal tot acolo, nu mai gândi! Mulge vaca, Mona, mai bine mulge vaca!

 3. Textul e ingrozitor de plictisitor, daca mergi cu asa o comparatie la clasa nu va intelege nimeni nimic despre greva.

  Contrar opiniei exprimate de Mona, care gandeste doar din perspectiva dumneaei, daca ne straduim putin sa vedem ansamblul, greva isi are sensul ei chiar daca a tinut copiii acasa. E o lectie de decenta si de normalitate.

 4. Liviu, ne cunoastem de multi ani, tot respectul pentru activitatea ta! Poate cu putin noroc, si fica-mea o sa aiba profi de gasca ca tine. Care chiar sa ii invete ceva util, nu doar ce scrie in programa scolara….

 5. Nimeni nu e obligat să lucreze pe doi lei pentru că tu ai un copil, când l-ai făcut trebuia să te gândești că tu ești prima responsabilă pentru el și trebuie să ai grijă de el și pe „ciumă” și pe război, mâine poimâine, iar întrebările pune-le guvernului nu profesorilor, nu ei sunt vinovați ci guvernul de incompetenți, pe ei ia-i la rost nu pe profesori, oameni ce luptă pentru drepturi și care au și ei copii acasă… Și încă ceva, școala nu e locul unde îți lași copilul ca să te duci tu la muncă fără grija lui, profesorul nu e baby- sitter – ul tău… Și dacă tu ai o profesiune o ai pentru că niște profesori și-au făcut meseria…

 6. Lipsit de etica de la un cap la altul(asa cum sunt majoritatea profesorilor).
  In primul rand,in fata copiilor nu te plangi,nu ti expui problemele materiale sau familiale.
  In al doilea rand ,tu ca profesor,nu imparti note dupa bunul plac(arunci cu 10 ,8 si 7) ci doar evaluezi cunostintele elevilor.
  In treilea rand,ma intreb ,ca parinte ,ce moralitate,cultura,bun simt, are o persoana platita din bani publici pentru a ocroti copiii…..si care pentru avantaje materiale loveste exact in copii.
  In patrulea rand,noi parintii am fost slabi,nu ne am organizat si am lasat sa le fie luat copiiilor nostri dreptul fundamental ,constitutional la educatie
  Domnule profesor…..daca nu ti este de ajuns salariul…esti liber sa alegi alt domeniu.Insa atat de cald si bine este in invatamant….incat nu vei pleca niciodata!
  Ps.
  Data viitoare sper sa iasa parintii in strada sa strige incompetenta si lipsa de moralitate a profesorilor.
  La munca cu voi in interesul copiilor nu la vacante de 4 luni si excursii,banchete in Bulgaria pe banii copiilor.

  • sorin – Sunt de 22 de ani profesor și în toți acești ani am refuzat cu politețe și consecvență fiecare invitație la vreun banchet , tocmai pentru a nu fi vreodată judecat în felul de mai sus. Am văzut prea des însă, de când sunt părinte că unii părinți vor neapărat asemenea festivități pentru copiii lor. Personal fac slujba aceasta din convingerea că ceea ce fac eu este vital pentru societate . A NU PLĂTI CORESPUNZĂTOR O ASEMENEA SLUJBĂ VA DUCE INEVITABIL LA DISTRUGEREA DREPTULUI FUNDAMENTAL,CONSTITUȚIONAL LA EDUCAȚIE AL COPIILOR NOȘTRI.

  • In primul rand voi parintii nu sunteti slabi pentru ca nu v-ati organizat sa iesiti in strada si sa spargeti greva, ci pentru ca debitati murdarii ca astea de le-ai scris tu si nu sunteti in stare sa va asumati responsabilitatea educatiei copiilor vostri ( intotdeauna educatia unui copil se bazeaza pe ce vede acasa, scoala doar construieste pe aceasta educatie de baza de acasa – sper ca poti intelege conceptul … desi, dupa ce idei invarti, nu sunt convins ).

   In al doilea rand, cred ca iti este atat de cald si bine sa te ascunzi in spatele unei tastaturi si sa ii pui pe profesori la punct cu mizeriile tale, pretinzand ca tu stii ce trebuie sa faca un profesor, incat nu cred ca vei iesi vreodata in strada la vreo manifestatie … pentru asta ar trebui sa ai niste valori in care crezi, dar in cazul tau cred ca as cere prea mult.

   De altfel, nici nu cred ca esti parinte, ci un troll care isi varsa mizeria propriei vieti la tastatura ….

  • Excursiile și banchetele sunt făcute tot din banii profesorilor pentru că trebuie plătită cazare, trasee, autocare, etc, iar vacanțele nu sunt niciodată de 4 luni și niciodată din banii elevilor/studenților, sunt din salariul câștigat pe drept și pe multă muncă. Tot pentru copii se fac și acele excursii/banchete, nu pentru că sunt în interesul profesorilor.

  • Domnule Om, dacă nu îți convine sa-ti educi copilul gratis te invit sa optezi pentru o școală particulara! Aaaa, nu ai bani? Atunci ” la munca cu tine”, mai ia-ti un servici. Iar moralitatea și bunul simt pe care nu le vezi tu la profesori constau în faptul ca aceasta greva nu a fost una spontana! A fost ultima varianta a acestei categorii de salariați de a se face auziți și de a-si striga nemulțumirile. A, și apropo, ai ieșit în strada când si-au strigat durerea și disperarea familiile fetelor din Caracal? Protestatarule!!!

 7. Profesorul ploieștean a oferit, nu doar elevilor, o lecție, mai degrabă, de viață! Felicitări!
  Pe fond, iată de ce eu susțin, de peste 30 de ani, DESFIINȚAREA EDUCAȚIEI ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI GRATUIT!

 8. Note date din pix. Că sa iasă media și domnul profesor sa fie bine văzut. Nu are timp … Vine concediul. Are voucher de vacanță… Vreo 60 de zile de concediu… Acum vor sa fie plătiți pt zilele de grevă. Respect pt profesori? Zero respect!

  • Probabil ca tu nu dadeai note din pix, ci i-ai fi „ars” pe copii cu un test si i-ai fi ascultat si la lectiile pe care le-au pregatit in timpul grevei … Apoi te-ai fi apucat de corectat testele, de pregatit feedbackul catre copii, apoi te-ai fi apucat de incheiat mediile, de scris caracterizarile elevilor …. Probabil ca ai fi muncit pana pe la 12 noaptea ( acasa, bineinteles, in timpul tau liber ), si in acest fel nu ai mai fi avut timp sa postezi aberatii noroioase ….

   Si probabil ca aceeasi asertiune „Respect pt profesori? Zero respect!” ai servit-o in scoala profesorului tau care te invata ca respectul pe care il primesti este, de fapt, cel pe care il oferi ….
   Probabil ca aceasta este una din cauzele pentru care acum tu nu esti decat un troll …

 9. Domnul Sorin,frumos ,echilibrat si subtil raspunsul dvs.Apreciez.Intr adevar se simte stofa Fina de om ce are caderea de a se prezenta in fata elevilor ca profesor.
  Si bine faceti ca refuzati invitatia la banchet,sau daca doriti neaparat puteti plati.
  In plina greva,vineri,26 mai ,elevii unui liceu din judetul nostru au plecat in Bulgaria insotiti de nici mai mult,nici mai putin de 15 profesori(unii cu sotii sau sotiile).
  Vi se pare normal?
  Ideea comentariului meu anterior este urmatoarea:nu ti cere drepturile lovind in propriii elevi! Nu cred ca v ar placea sa va internati in spital si sa va lase acolo medicul vreo 3 saptamani ,pana face el greva!!!
  Si sunt sigura ca stiti la fel de bine ca printre colegii dvs.este un procent prea mare de oameni periculosi ptr copii si chiar ptr ei insisi.

  • Domnule Om, dar ti-ar conveni dacă ai fi în spital, și doctorul, în loc sa-ti trateze ficatul, ti-ar taia mana pentru ca este incompetent? Pentru ca sistemul nu ar avea de unde sa angajeze doctori competenți care sa-si dea seama ca problema ta este ficatul, nu mana?! Pentru ca cei competenți nu ar vrea sa se angajeze pe salarii de mizerie date de către stat! Îți spun eu, ai prefera sa stai 3 săptămâni în spital sa termine greva acei doctori competenți și sa ramai și cu mana întreaga si cu ficatul vindecat

 10. Domnule EU
  Recunoasteti ,asadar,ca sistemul de invatamant este deja plin de incompetenti.
  Deci…..salariile sa creasca doar profesorilor competenti,pe criterii de performanta(sunt de acord).Nu tuturor.Si sunt asa de vehement ptr ca lucrez in sistem,sunt profesor ,dar si parinte si imi spun elevii (dar si fiii mei)cum multi colegi de ai mei,intra la ora…ca sa iasa.Multi.Si asta este f grav.
  Asadar voi face si eu greva…chiar prin demisie….atunci cand rezultatul va fi unul constructiv….nu cresterea salariilor ptr „capuse” care sunt capabili sa puna proprii elevi in pericol.Eu sunt multumit cu banii castigati ptr ca la inceput de an am batut la usa mai multor directori de scoli ce aveau ore libere(refuzate de titularii scolii).Aceeasi titulari care au intrat primii in greva pe motiv ca au salariu mic.
  Asa cum am spus si am indemnat si anterior……la munca cu noi….ca avem unde….putem fi recompensati „la plata cu ora” si doar asa vom putea sta drept in fata elevilor si vom fi respectati si exemple de urmat ptr copii si parintii lor.
  Un singur amendament(sunt total de acord sa creasca salariu debutantilor si a personalului auxiliar).

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!
- Publicitate -