Lista celor 118 școli care sunt încadrate în gradul 1 de risc seismic nu este făcută publică, deoarece nu mai este de actualitate, ultima raportare fiind făcută în septembrie anul trecut. Școlile au avut termen până astăzi, 20 februarie, să completeze în SIIIR ( Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România) situația actualizată.
Pe 15 februarie 2023, Ministerul Educației nu avea o situație clară a școlilor care prezintă risc de prăbușire și a solicitat Ministerului Dezvoltării să realizeze o situație defalcată pe județe a acestor. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a pasat problema și a spus la scurt timp că lista cu școlile cu risc seismic se află la Ministerul Educației.
O zi mai târziu, cei de la Educației au găsit lista unităților de învățământ cu risc seismic gradul 1, au anunțat că este în sistemul informatic al instituției, dar nu au făcut-o publică.
Citește și: Școlile din Prahova, inclusiv din Ploiești, care fac angajări. UPG Ploiești are cinci posturi scoase la concurs
„Pe 21 februarie vom avea o situație clară atât a școlilor cu risc seismic, cât și a celor care au fost deja incluse în diferite programe de consolidare. Cele care se află în risc seismic unu trebuie să intre de urgență într-un program de reabilitare”, a precizat Ligia Deca, ministrul Educației.