Cât de inventivi sunt românii? Set cadou pentru profesoare de vânzare pe internet… sau șpaga oficializată și dusă la un alt nivel, ar spune alții…
Vin sărbătorile și, ca de obicei, cu ele vin cadourile oferite cadrelor didactice pentru că „așa e frumos”. Că se face asta la un nivel mai mic sau mai mare, este treaba fiecărui părinte. Că unii dau și unii nu, iar rămâne la latitudinea fiecăruia, dar să găsești pe net cadou gata ambalat și denumit, asta e prea de tot. Dar cum ar fi o întreagă categorie a unui magazin online denumită „Seturi cadou pentru profesori”?
Cine a lansat așa ceva? Culmea, un cadru didactic, conform profilului de Facebook. Mai exact, o învățătoare a inventat cadoul de lux pentru profesoare și categoria de „cadouri pentru profesori”. Cum sună asta?
Tot ea și-a deschis un magazin online unde vinde diverse seturi pentru profesori, seturi care pot fi oferite cadou cu ocazia sărbătorilor.
Citește și: Este corect ca părinții să doteze grădinițele? La o astfel de unitate preșcolară din Ploiești, aceștia au cumpărat inclusiv aparat de aer condiționat
„A găsi o idee de cadou pentru profesori nu e o treabă foarte ușoară. Dacă ești în căutarea unui cadou pentru dirigintă sau dacă ceea ce cauți este un cadou pentru educatoarea copilului tău, atunci ar trebui să răsfoiești această categorie. Vei descoperi seturi cadou pentru profesori în care am combinat produse care îi ajută în activitate, contribuie la dezvoltarea lor personala și profesională și le oferă mici momente de răsfăț și relaxare. În plus, aceste seturi cadou pentru învățatoare, educatoare sau profesori sunt perfecte pentru absolvire sau pentru terminarea unui ciclu de învățamânt.”, scrie la prezentarea categoriei magazinului online de unde părinții sunt invitați să aleagă cadourile profesorilor.
Ce se întâmplă în situații de acest gen? Cine știe? Este bine însă când se dau cărțile pe față și știm cum stăm, să nu ne mai ascundem după degete.
Șpaga a fost ridicată la un alt nivel, „ajută profesoarele în activitate, contribuie la dezvoltarea lor personală și profesională și le oferă mici momente de răsfăț și relaxare”.
Sunt convinsă că nu toate profesoarele / învățătoarele / educatoarele sunt genul acesta dar, din păcate, destul de multe se încadrează „în tipar”. Dacă vrem o „țară ca afară” mai avem de muncit serios. Nu, așa nu vom ajunge niciodată acolo unde ne dorim…