Mădălina Lefter, director la Liceul Teoretic “Brâncoveanu Vodă” din orașul Urlați a venit la podcast Generația lui John ca să povestească despre Târgul de Crăciun cu strângere de fonduri pentru școala pe care o reprezintă.
În cadrul interviului, Mădălina a povestit despre cât de importantă este meseria de profesor, dar și despre obstacolele din educație, obstacole cu care se confruntă de ani de zile, dar pentru care a găsit soluții.
Citește și: Parc de joacă pentru copii, renovat la standarde europene. Se întâmplă la Valea Călugărească
“La nivelul claselor gimnaziale identificăm problema violenței și a bullying-ului. Ieșiți de sub tutela învățătorului și schimbând clădirea în care au învățat 5 ani de zile, elevii sunt în căutarea unor noi repere de dezvoltare a personalității.
Situația familială critică a unor elevi venită din lipsuri materiale și dezorganizare familială se adaugă la această schimbare. Din păcate, această nouă căutare la vârsta critică de 11-14 ani are repercusiuni mai puțin dorite asupra mediului școlar unde elevii petrec până 7 ore, în fiecare zi:
- distrugerea spațiului înconjurător;
- violența de limbaj față de colegi, chiar și cadre didactice;
- violența fizică față de colegi;
- violența virtuală – e-bullying.”
Citește și: Interviu cu un ploieștean plecat la studii în Olanda: “Vicii sunt la tot pasul. Contează ce educație ți-au dat părinții”
Directorul Liceului Teoretic “Brâncoveanu Vodă” din Orașul Urlați povestește despre faptul că elevii nu au un spațiu special amenajat pentru ca elevii să petreacă timp de calitate în pauze sau atunci când așteaptă autobuzul pentru a pleca spre casă.
“La nivelul școlii noastre nu există un spațiu special amenajat pentru ca elevii să petreacă timp de calitate pe parcursul pauzelor sau în timpul pe care îl au la dispoziție înainte de începerea cursurilor și după terminarea acestora, până la ora la care îi preia microbuzul școlar sau părinții.
Citește și: Interviu cu ploieșteanca Andra Bianca Stoican: “Învățați să acordați atenție relației pe care o aveți cu voi înșivă”
Este nevoie de culoare, mișcare, sunet și de multă implicare a elevilor în acțiuni concrete de amenajare a spațiului care, de fapt, le aparține.
Din păcate, aceste lucruri nu le putem realiza decât din surse extrabugetare, prin proiecte în parteneriat cu diferite asociații care sprijină educația. Am găsit deschidere la Narada, hartaedu. Scopul acestui proiect vizează decorarea corpurilor de clădire, mai exact, pictură murală.”, a declarat Mădălina Lefter.