- Publicitate -

Elevii Liceului ”Victor Slăvescu” și Colegiului ”Virgil Madgearu” din Ploiești au primit vizita reprezentanților Centrului European al Consumatorilor și ai OPC Prahova

Data:

Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii ”Victor Slăvescu” Ploiești și Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Ploiești au primit astăzi vizita reprezentanților Centrului European al Consumatorilor și ai Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova care le-au oferit elevilor detalii despre drepturile pe care le au.

- Publicitate -

Irina Chiritoiu, director al Centrului European al Consumatorilor-ECC Romania, le-a vorbit celor prezenți despre drepturile acestora când cumpără online, despre stabilirea prețurilor, despre mecanismul promoțiilor și despre dreptul lor de a returna produsul sau a rezilia contractul în termenul legal.

Informațiile despre fraudele financiare care se pot întâmpla pe internet și despre utilizarea în siguranță a cardurilor pentru plăți online au fost completate de detalii referitoare la contractele de telefonie mobilă şi drepturile consumatorilor în această situație, oferite de Mădălina Chirilă, comisar în cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova.

Contractele la distanță au reprezentat un alt subiect abordat în cursul întâlnirii, comisarul prahovean Raluca Popescu prezentându-le elevilor mecanismul de contractare și drepturile pe care consumatorii le au în urma unei astfel de acțiuni.

- Publicitate -

Această acțiune a fost foarte apreciată de elevi, aceștia adresând celor prezenți întrebări despre drepturile pe care le au și prezentând spețe punctuale pe care le-au dezbătut alături de invitați.

Adriana Albu, director adjunct al Liceului Tehnologic Administrativ și de Servicii ”Victor Slăvescu” Ploiești a salutat inițiativa celor două instituții menționând că acest gen de activități este necesar elevilor de la liceele cu profil economic pentru că aceștia au ocazia să perceapă direct utilitatea noțiunilor studiate la disciplinele ”Calitatea produselor” sau ”Protecția Consumatorului”.

Acțiunile de astăzi sunt parte a unui proiect mai amplu desfășurat la inițiativa și cu sprijinul Comisarului Șef al Comisariatului Regional al Protectiei Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordachescu.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -