Elevii care fac naveta vor beneficia de transport gratuit. Anunțul ministrului Educației

copil cu ghiozdan
Foto cu caracter ilustrativ

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat în ședința de guvern de astăzi că elevilor care vor face naveta li se vor deconta abonamentele pentru transport.

- Publicitate -
- Publicitate -

Astfel, indiferent de valoarea veniturilor familiilor din care provin, elevii vor avea transportul gratuit între localitatea de domiciliu și cea în care învață. Este vorba, în primul rând, de elevii de liceu, cărora le-au fost anulate bursele sociale.

„Este vorba de o sumă forfetară pentru toți acei elevi care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. Suma poate ajunge la 200-300 de lei/elev, peste bursa socială de 200 de lei. Aceste alocații forfetare pot crește cu până la 50% în cazul în care abonamentele de transport în zona respectivă sunt foarte mari”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de libertatea.ro.

Ministrul Educației a precizat că elevii cu situații economice dificile vor primi în continuare burse sociale, iar cei care merg la liceu în altă localitate vor primi și alocația de transport.

Citește și Avocatul Poporului, reacție după ce Ministerul Educației a eliminat bursele sociale pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate

- Publicitate -
- Publicitate -

Naveta elevilor va fi suportată de către Ministerul Educației, în timp ce bursele sociale vor fi acordate de primării.

 

Exit mobile version
- Publicitate -