Cum vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță ”forțată”? Elevii propun prelungirea anului școlar

0

Toți elevii vor intra de luni, 25 octombrie, într-o vacanță de două săptămâni ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului. Măsura s-ar putea prelungi, în funcție de evoluția valului patru al pandemiei.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, nu a răspuns până acum la întrebarea cum vor fi recuperate orele pierdute ca urmare a vacanței forțate.

„Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a declarat Câmpeanu.

Citește și Toți elevii intră în vacanță de două săptămâni începând de luni

Asociațiile elevilor propun prelungirea primului semestru și implicit a anului școlar cu două săptămâni pentru recuperarea materiei pierdute.

”Reprezentanții elevilor solicită suspendarea de urgență a cursurilor pentru o perioadă de două săptămâni pentru toți elevii din România, urmând ca perioada de cursuri din anul școlar 2021-2022 să fie prelungită cu 14 zile, la sfârșitul celui de-al doilea semestru. De la această măsură trebuie exceptați elevii încadrați în învățământul special și cei aflați în an terminal (clasa a VIII-a, respectiv a XII-a/a XIII-a), astfel încât calendarul examenelor naționale să nu aibă de suferit.

De asemenea, cerem guvernanților să trateze cu celeritate această problemă și să se asigure că până la momentul în care elevii se vor întoarce la cursuri, unitățile de învățământ vor fi cu adevărat pregătite să asigure un învățământ de calitate și, mai ales, sigur pentru toți actorii implicați în procesul instructiv-educativ” a transmis Consiliul Național al Elevilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău