Cum pot fi testați elevii ca să revină la cursuri fizic după apariția unui caz covid în clasă. Procedura a fost modificată din nou

0

Procedura de testare a elevilor pentru revenirea la cursuri fizic în urma unui caz de covid din clasă, după a 8-a zi, a fost modificată, din nou. Anunțul a fost făcut aseară de ministrul Sorin Cîmpeanu.

În Monitorul Oficial a fost publicat miercuri seară un nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Documentul prevede, potrivit edupedu.ro, ca elevii care sunt în regim de școală online și care provin din clasele suspendate pe motiv de caz de infectare, pot reveni în continuare în a 8-a zi la școală, dacă prezintă un test negativ.

Citește și Bursele elevilor vor crește de până la cinci ori

Până acum era valabil doar testul făcut la cabinetul medical al școlii, acum a fost introdusă și posibilitatea ca DSP să facă acele teste și chiar ca elevii să vină cu rezultatul unui test făcut în mediul privat.

Ce prevede noul ordin:

„Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line.

Elevii al căror test efectuat în unitatea de învățământ este negativ, precum și elevii care prezintă în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, pot relua cursurile cu prezență fizică.

Elevii care nu se prezintă la testare sau care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău