Vacanța de vară a adus cursuri internaționale

0

Pentru 5 cadre didactice de la Școala Gimnazială “Învățător Radu Ion “, sat Vadu-Părului, jud. Prahova,  vacanța de vara  a venit cu două cursuri de formare. Prin intermediul programului european Erasmus +, Școala Gimnazială “Învățător Radu Ion “ a obținut în 2019 un grant pentru modernizarea tehnicilor și metodelor de predare-învățare. Astfel, proiectul câștigător MY DIGITAL INCLUSIVE SCHOOL” 2019-1-RO01-KA101-062347 cofinanţat de Comisia Europeană prin AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU PROGRAME COMUNITARE ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘI FORMĂRII PROFESIONALE, se va desfășura în școala până la sfârșitul lunii august 2022, având  ca  obiective :

–  dezvoltarea  competențele digitale pentru a folosi la clasa resursele Web 2.0 și tehnologiile sec. XXI

–  însușirea și dezvoltarea unor metode psiho-pedagogice precum și a unor resurse utile în lucrul la clasa cu elevii cu nevoi și cerințe educaționale  speciale

–  creșterea motivației pentru învățare a elevilor cu CES din unitate, prin utilizarea metodelor de lucru asimilate la activitățile din cadrul mobilităților propuse în cadrul proiectului

–  o mai mare internaționalizare a școlii, prin promovarea valorilor europene și prin armonizarea metodelor și a instrumentelor de lucru cu cele din alte școli europene

Cu bucurie, emoții și curiozitatea de a învăța lucruri noi, trei cadre didactice au pășit pe meleaguri spaniole, la Valencia cu scopul de a descoperi noi resurse digitale pe care să le integreze la clasa. Cursul  s-a numit “ ICT in the Classroom: Innovative Tools to Facilitate Students Learning, Collaboration and Creativity” organizat în perioada 21-27.06.2021 de către EUROPEAN ACADEMY OF CREATIVITY , Spania. ( Detalii curs )

Cele trei cadre didactice: dir.prof. Giurgea Gabriela, prof. înv. primar Stanciu Carmen și prof. înv. primar Ungureanu Gabriela au învățat cum să creeze o atmosfera plăcută în mediul virtual folosind resurse digitale precum : Trello, Edpuzzle, Plickers, Padlet, etc, ce înseamnă siguranța pe internet, cum să creeze lecții cu ajutorul  videoclipurilor, cum să editeze un videoclip, dar au explorat la pas și frumosul oraș Valencia.

Luna august a adus un alt curs util pentru comunitatea școlii : “Inclusion in Diversity: Special Needs în Education “, desfășurat între 22-28.08.2021 de către Maksima TC Erasmus+ Courses Croația. ( Detalii curs )

Două cadre didactice : prof. de lb. engleză Emilia Alexe și prof. de matematică Daniela Vlad, au avut ocazia să învețe cum să identifice elevii cu cerințe educaționale speciale : autism, ADHD, elevi dotați într-un anumit domeniu, dar cu diverse dizabilități si cum să lucreze cu aceștia pentru a-i integra în clasă. Totodată și-au însușit noțiuni despre lucrul cu elevii cu disfuncționalități și dizabilități de învățare, discutând și împărtășind experiența cu specialiști croați.

Urmează că din acest an școlar și elevii Școlii Gimnaziale “Învățător Radu Ion “ să fie motivați și să se bucure împreună cu cadrele didactice de metodele și resursele europene însușite de către participanții la cele două mobilități ale proiectului “My Digital Inclusive School” și să își îmbunătățească rezultatele școlare și competențele digitale pentru a fi pregătiți la noile cerințe pentru piața muncii din sec. XXI.

Prof. coordonator al proiectului: Emilia Alexe

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău