Cum începe școala după vacanța de Paște. Au rămas doar două scenarii

0

Elevii, cu excepția celor din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a), revin la cursuri miercuri, 5 mai. Ceilalți vor începe școala luni, 10 mai. Pentru fiecare localitate din Prahova, comitetul pentru situații de urgență va decide marți, 4 mai, scenariul în care se revine la cursuri.

Potrivit celui mai recent ordin al ministrului Educației orele se vor desfășura doar în două scenarii, fiind eliminat sistemul hibrid.
Astfel, Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Acesta se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.
Scenariul 2 se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

 

În acest scenariu este posibilă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Elevii din celelalte clase/ ani de studiu vor face exclusiv ore online.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău