Decizia privind redeschiderea școlilor pe 8 februarie va fi luată după consultările de la Cotroceni. Klaus Iohannis i-a convocat pe guvernanții cu atribuții în acest sens

Se discută intens în spațiul public în privința oportunității redeschiderii școlilor, sistemul de învățământ fiind grav afectat după un an de criză. Școala online a încercat să suplinească necesitățile sistemului de educație, însă este departe de a compensa necesitățile procesului de formare.

O decizie privind modul în care vor fi desfășurate cursurile școlare după 8 februarie, dată când începe al doilea semestru din anul școlar 2020 – 2021, ar putea fi comunicată chiar astăzi, 14 ianuarie 2021.

La Cotroceni sunt invitați premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat și reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică.

Se va decide dacă vor fi stabilite scenarii pentru desfășurarea cursurilor, respectiv dacă școlile își vor relua activitatea fizică în clase în funcție de numărul zonal al infectărilor cu Covid -19 sau dacă va fi o decizie la nivel național.

Revenim cu detalii la finalul discuțiilor.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău