O școală din Oradea a cumpărat tablete grafice pentru profesori din economiile făcute în pandemie

Cu ajutorul economiilor făcute la facturile de utilităţi, de când şcoala a devenit online, învăţătorii şi profesorii Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea au fost dotaţi cu tablete grafice, potrivit ebihoreanul.ro.

Școala a cumpărat 95 de tablete, pentru ca profesorii să predea mai uşor de la distanţă. „Pe aceste tablete, profesorii desena sau scrie cu creionul, pot partaja ecranul şi pur şi simplu elevii văd ce scriu, în timp ce scriu. Exact ca în clasă”, a declarat directorul Iulius Timar, pentru ebihoreanul.ro.

Investiții din economii

Ideea a fost dată chiar de unii dintre profesorii şcolii, care şi-au cumpărat asemenea dispozitive din banii proprii. „Este foarte util la matematică, fizică, chimie, biologie, dar şi pentru învăţătoare. Una este să explice cum se face litera „a”, alta să scrie în timp real şi elevii să vadă”, a mai spus directorul. Toţi profesorii şcolii participă la şedinţe, în care sunt învăţaţi să folosească noile aparate.

Un dispozitiv a costat 320 de lei, iar şcoala a folosit bani economisiţi în ultimele luni, de când orele se ţin de la distanţă. Potrivit directorului, economiile făcute la utilităţi precum apă, energie electrică sau încălzire se ridică la circa 300.000 de lei. Din aceşti bani, s-au cumpărat tabletele grafice, dar şi 58 de tablete pentru elevii care nu aveau cum să intre la orele online. „Avem elevi care sunt şase fraţi şi aveau o singură tabletă. Acum toţi au câte o tabletă”, a precizat directorul.

De asemenea, banii au mai fost folosiţi pentru achiziţia de mobilier în sălile de clasă, mai precizează jurnaliștii de la Bihoreanul.

sursa: educatieprivata.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău