Sistem hibrid la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești. Cursuri on-line, seminarii și laboratoare „față în față”

Anul universitar 2020 – 2021 va debuta în sistem hibrid la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești. Senatul UPG Ploiești a aprobat, joi, propunerile Consiliului de Administrație.

„În ședința Senatului a fost aprobată modalitatea de desfășurare a activităților didactice pe primul semestru al anului universitar 2020-2021. Cursurile se vor desfășura on-line, iar laboratoarele, seminariile și proiecte on site ( face to face)”, a declarat Conf. univ. dr.  Mirela Dulgheru, purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești, care a precizat că decizia a ținut cont și de rezultatul consultărilor efectuate de Liga Studenților de la UPG Ploiești.

Potrivit reprezentanților UPG Ploiești, înainte de începerea anului universitar 2020 – 2021, pe 1 octombrie, au fost luate măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

„Au fost repartizate amfiteatre și săli spațioase fiecărei facultăți pentru desfășurarea in siguranță a activităților didactice care permit distanțarea fizică între studenți și avem pregătite materiale sanitare pentru igienizare și dezinfecție. Personalul medical din Campusul universitar va fi implicat în activitățile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. Suntem in curs de pregătire a festivității de deschidere a anului universitar în aer liber, cu respectarea distanțării fizice și a celorlalte măsuri igienico-sanitare”, a mai precizat Conf. univ. dr.  Mirela Dulgheru, purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești.

În anul universitar 2020 – 2021, numărul de locuri din cămine a fost redus de la 1800 la 1200 de locuri pentru a putea caza studenții in camere in regim de single sau dublă, reușindu-se, în același timp, să se dea curs tuturor solicitărilor venite din partea studenților.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596