Mărturia unei învățătoare despre efectele închiderii școlilor: ”Elevii au fost trecuți clasa, deși nu știu să citească. Așa a fost ordinul!”

Efectele închiderii școlilor începând din martie se văd după prima săptămână de reluare a cursurilor: începând din martie, odată cu epidemia de covid, elevii au fost abandonați de unii dascăli și de părinți, iar cei mici au uitat să scrie și să citească!

Ziare.com a publicat mărturia unei învățătoare din București, care a constatat că școala online nu a fost suficientă pentru educația copiilor.

Astfel, două treimi dintre elevii săi, pe care i-a preluat pe 14 septembrie în clasa a doua, nu mai știu nici să scrie sau să citească.

„Este evident ca nimeni nu a avut grija de ei, nu au mai facut absolut nici un exercitiu cu parintii.

Am doua treimi din copii care citesc foarte bine, pentru clasa a-II-a, si de cealalta parte ii am pe cei sase de care nu s-a ocupat nimeni si care au uitat si literele pe care le-au invatat in prima parte a clasei I.

Desi ei nu stiu nimic, invatatoarea de atunci a trebuit sa ii treaca, pentru ca asa a venit ordinul atunci”, a susține cadrul didactic. Citește articolul integral pe ziare.com

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596