Elevii de clasa a XII-a merg, prin rotație, la ore, la Colegiul Național Al. I. Cuza. Scenariul 2, adaptat din cauza unei probleme tehnice

0

Anul școlar 2020 -2021 a început atipic, cu multe temeri, incertitudini și lipsuri. La Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești, în mod normal, elevii de clasa a XII-a ar fi trebuit să participe la ore, însă, din cauza unei probleme tehnice apărută la realizarea separatoarelor necesare pentru cele nouă săli de clasă scenariul 2 a fost adaptat, spre nemulțumirea părinților.

În mod normal, la Colegiul Național Al. I Cuza din Ploiești, la fel ca la nivel național, elevii din clasa a XII-a ar fi trebuit să fie prezenți la ore.

Cel puțin așa a anunțat Ministerul Educației și Cercetării care a precizat că scenariul 2, care se aplică la majoritatea unităților de învățământ din Ploiești, „presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție”.

Dacă teoretic, prezența elevilor de clasa a XII-a este obligatorie la școală, practic, acest lucru nu se întâmplă la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești, spre nemulțumirea mai multor părinți.

„Elevii din clasa a XII-a vin prin rotație la școala, deși, oficial, s-a spus ca aceștia trebuie să fie prezenți la ore. În online nu se fac ore deoarece nu există logistică, din câte am aflat. Ca părinte ești îngrijorat când afli o astfel de situație. Dincolo de îngrijorările legate de Covid, așteptăm ca actul de învățământ să aibă loc așa cum s-a anunțat, având în vedere că, teoretic, elevii din clasele terminale ar trebui să meargă la școală. Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza este în scenariul 2. La clasele terminale prezența la școală ar trebui să fie obligatorie. Azi la școală au fost împărțiți în două grupe: online și cursuri la școală. Ni se aruncă pe net hârtia oficială de pe site, însă nu am primit o explicație clară încă”, ne-a semnalat un părinte.

Conducerea unității de învățământ susține că decizia cu privire la adaptarea scenariului 2 a fost luată ca urmare a apariției unei probleme tehnice.

„Școala în ansamblul ei este pregătită și funcționează în parametrii corespunzători asigurând măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor generate de virusul SARS CoV 2. O problemă tehnică apărută la realizarea separatoarelor necesare în cele 9 săli de clasă unde ar fi trebuit să desfășoare cursuri elevii din clasele terminale, a generat nevoia în regim de urgență, de adaptare a scenariul 2 pentru câteva zile, încât și acești elevi să aibă același program cu ceilalți. Această hotărâre a consiliului de administrație a avut în primul rând în vedere sănătatea elevilor. Îndată ce vom echipa sălile corespunzător elevii din clasele terminale vor începe programul prevăzut”, ne-a declarat prof. Rodica Popescu, directorul Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău