- Publicitate -

Bacalaureat 2020, sesiunea august – septembrie. Calendarul examenelor

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat calendarul examenelor pentru Bacalaureat, sesiunea august – septembrie. Prima probă, de Limba și literatura română, este programată luni, 24 august.

Peste 42.700 de candidați s-au înscris, la nivel național, în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de bacalaureat 2020.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Prima probă, la Limba și literatura română, are loc luni, 24 august. Probele scrise încep la ora 09.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 08.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Totodată, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.

De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

  • Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise – 2 septembrie (ora 12:00)
  • Depunerea contestațiilor – 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
  • Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui
  • Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.
  • Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, a anunțat MEC.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Sesiune suplimentară de admitere la UPG Ploiești

Comisia Centrală de Admitere a UPG Ploiești a aprobat organizarea unei sesiuni suplimentare de admitere pentru toate facultățile din universitate, la programele de licență...

Rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi publicate astăzi

Rezultatele de la sesiunea august - septembrie a examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afişate în format anonimizat miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Trafic aglomerat pe DN1 Ploiești – Brașov. Coloane de mașini la Comarnic, Sinaia și Bușteni

Traficul rutier s-a aglomerat, duminică, pe mai multe tronsoane din DN1, atât pe sensul spre munte, cât și pe sensul spre Ploiești, pe raza...

Motivul pentru care mai mulți șoferi au rămas fără permis auto timp de 30 de zile la Ploiești

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acțiunile de control. Cinci șoferi au fost sancționați ...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea salariului minim pe economie: „Se impune în contextul actual economic și social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a recunoscut, într-un interviu la Digi 24, că se impune majorarea salariului minim „în contextul actual economic și social”. Primele...

Un șofer implicat într-un accident în Ploiești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan

Accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe strada Democrației din Ploiești. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier s-a ales cu dosar penal...

Performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Ștefan Cătălin Savu și Alexandru Dumitru, ambii de la Colegiul Național IL Caragiale Ploiești, medalie de...

Elevii români au reușit o nouă performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Doi dintre ei, Ștefan Cătălin Savu și Alexandru Dumitru, au...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -