Ce note au primit la titularizare candidații din Prahova

0

152 de candidați din Prahova au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar în sesiunea 2020.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Prahova, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 70,75% (în creștere cu 2,33%, comparativ cu rezultatele inițiale – 68,37%).

Rezultatele obținute de candidați au fost publicate pe titularizare.edu.ro.

Astfel, din totalul de 215 candidați cu note la proba scrisă, 152 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.

Precizăm că, după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 147 de candidați.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău