Proceduri speciale, din 2 iunie, pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a care se reîntorc la școală

0

Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a se vor reîntoarce la școală, din 2 iunie, pentru cursurile de pregătire înainte de Evaluarea Națională și de Bacalaureat. Prezența în clase se va realiza cu respectarea măsurilor de limitare a răspândirii Covid – 19.

Cursurile de pregătire se vor desfășura, din 2 iunie, în condiții speciale. Masca de protecție este obligatorie. La fel și măsurile de distanțare socială.

Citește și: Peste 460.000 de măști de protecție pentru elevii din Prahova care se întorc la școală pe 2 iunie. Anunțul MEC cu privire la licitație

Cursurile de pregătire se vor desfășura până pe 12 iunie, iar prezența elevilor în clase se va realiza cu respectarea unor reguli stricte. La Ploiești, în 40 de unități de învățământ au fost derulate pregătiri pentru desfășurarea examenelor, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.

Citește și: Reguli stricte pentru accesul elevilor în unitățile de învățământ. Sub 1.000 de euro/ școală, alocare la Ploiești pentru implementarea măsurilor de combatere a Covid-19

Separat, ASSC Ploiești va dota cabinetele școlare cu termometre pentru verificarea temperaturii elevilor înainte de examene.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a anunțat, vineri, că primele măști de protecție „au fost distribuite la Inspectoratele Școlare Județene din: Argeș, Brașov, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Sibiu, Olt, Satu Mare, Bacău și Caraș-Severin. A început distribuția lor în școli! Până luni, 01.06.2020, măștile vor ajunge în fiecare unitate de învățământ!”.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău