Sunt obligați elevii să predea manualele? Răspunsul Inspectoratului Școlar Prahova

Pandemia Covid – 10 a schimbat regulile în domeniul educației. Cursurile s-au transferat în mediul online, iar metodologia pentru examene a suferit modificări substanțiale. Noutăți apar și în modalitatea de predare a manualelor la finele anului școlar 2019 – 2020.

Dacă înainte de pandemia Covid-19 exista obligativitatea predării manualelor înainte de încheierea mediilor, mai nou regulile s-au schimbat, în contextul în care școlile vor rămâne închise pentru cei mai mulți elevi.

Singurii care vor reveni la școală sunt elevii din clasa a VIII-a și a XII-a, care pot astfel participa la cursurile de pregătire înainte de Evaluarea Națională, respectiv de Bacalaureat.

- Publicitate -
- Publicitate -

„Pentru clasa a VIII-a nu va exista obligativitatea de predare a manualelor pentru că, începând cu anul școlar 2020 – 2021 se va modifica programa școlară pentru clasa a VIII-a. La liceu avem situația elevilor de clasa a XI-a și a XII-a. În acest caz manualele nu au fost oferite gratuit, iar cei mai mulți au cumpărat manualele. Cei care au primit manuale de la școală le pot restitui în perioada în care vor relua cursurile de pregătire. Pentru ceilalți elevi, care își continuă studiile online, predarea manualelor se va realiza la începerea noului an școlar 2020-2021. Este normal să se întâmple așa având în vedere măsurile impuse pentru limitarea răspândirea virusului”, ne-a declarat Constantin Pisău, inspectorul general al IȘJ Prahova.

Roxana Tănase
Roxana Tănase lucrează în presă din 1999. A fost reporter la Telegraful de Prahova și la postul local de televiziune Alpha TV din Ploiești, iar din 2012 a ales să facă parte din echipa Observatorulph.ro. Roxana se numără printre jurnaliștii cu cea mai mare experiență din presa locală și acoperă în special domenii precum administrație și politică.

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -