Peste 460.000 de măști de protecție pentru elevii din Prahova care se întorc la școală pe 2 iunie. Anunțul MEC cu privire la licitație

0

Elevii din clasa a VIII-a, dar și cei din ultimul an de liceu se vor întoarce la școală începând cu data de 2 iunie, pentru cursurile de pregătire. Decizia este condiționată de purtarea măștilor de protecție, dar și de respectarea măsurilor de distanțare socială.

„Inspectoratul Școlar Județean Prahova va primi 465.000 de măști care vor fi distribuite elevilor din clasa a VIII-a și a XII-a care vor participa la cursurile de pregătire. Fiecare elev, potrivit procedurii, va primi câte două măști de protecție zilnic”, a explicat Constantin Pisău, inspectorul general al IȘJ Prahova, care a anunțat că procedura de achiziție este derulată de Ministerul Educației și Cercetării, urmând ca, ulterior, măștile de protecție să fie distribuite de IȘJ către toate unitățile de învățământ.

Citește și: Elevii trebuie să poarte măști pe durata examenelor naționale și cursurilor de pregătire

MEC a inițiat o nouă procedură de achiziție

La începutul săptămânii, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că a demarat procedurile legale în vederea achiziționării măștilor de protecție, numai că a apărut o problemă. Firma câștigătoare nu s-a prezentat la semnarea contractului, motiv pentru care în regim de urgență, Ministerul Educației și Cercetării a fost inițiată o nouă procedură de achiziție.

„Astfel, având în vedere starea de alertă, termenul foarte scurt până la deschiderea unităților de învățământ, cât și faptul că produsele achiziționate trebuie distribuite acestora anterior datei de 02.06.2020, MEC a demarat procedura de achiziție „negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare”. Au fost depuse 2 (două) oferte, de către agenții economici C.N. Unifarm S.A. și C.N. Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. Acestea au fost supuse procedurilor specifice de calificare și evaluare, MEC declarând admisibilă oferta C.N. UNIFARM S.A., încheindu-se, astfel, procedura de evaluare. În acest context, operatorul economic a transmis o adresă către MEC prin care informează că deși furnizorul de măști este același, acestea din urmă provin de la 3 (trei) producători diferiți, producători pentru care ofertantul nu a transmis documente și mostre de produs în perioada desfășurării etapei de calificare și evaluare. Solicitarea acestuia privind suplimentarea mostrelor și documentelor aferente ofertei depuse a fost transmisă ulterior încheierii procedurii de calificare și evaluare. MEC a invitat C.N. UNIFARM S.A. la semnarea contractului pentru cantitatea ofertată de 6.153.500 măști, conform ofertei evaluate inițial. Ca urmare a neprezentării C.N. UNIFARM S.A. la semnarea contractului în termenul stabilit, procedura a fost anulată, iar în această dimineață MEC a inițiat de urgență o nouă procedură de achiziție de măști”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău