- Publicitate -

Învățământul postuniversitar din Statele Unite pentru studenții români

Tinerii din întreaga lume doresc să-și facă studiile în instituțiile de învățământ din Statele Unite. Aici au șansa să acceadă la sistemul de educație, ce face parte din cele mai performante și avansate din întreaga lume.

Învățământul postuniversitar – necesitatea continuării studiilor

 Învățământul postuniversitar presupune 2 etape: masterat și doctorat. Ele măresc șansa tinerilor la o carieră de succes. Iar pentru unele domenii astfel de studii sunt obligatorii: medicină, jurnalism, administrare în învățământul superior, servicii sociale.

Numărul de universități este uimitoare, la fel precum și programele de studii, cursuri, pe care le oferă. De aceea alegerea uneia va fi o adevărată provocare. În ajutorul viitorilor studenți vin însăși universitățile. Aici pot fi găsite informați complete, comisia de admitere răspunde la toate întrebările pretendenților, le oferă sfaturi și îndrumări. Tinerii mai pot apela la ajutorul a astfel de organizații, precum Programul Fulbright sau EducationUSA. Domeniile lor de activitate sunt transferuri studențești, studiile în străinătate.

Etapele de studii postuniversitare: masterat și doctorat

Masteratul este cea mai solicitată etapă a studiilor postuniversitare. Anual, o jumătate de milion de studenți devin posesori a unei diplome de acest fel. Programele de masterat sunt foarte variate, iar cele mai populare sunt Masterat in Arte (MA) și Masterat Științific (MSc). Durata programelor e de la 1 la 3 ani și se sfârșesc cu realizarea unui proiect academic sau cu o lucrare-teză, în dependență dacă studiile se axează mai mult pe teorie sau pe cercetare.

Doctoratul este cel mai înalt grad academic, pe care îl pot obține studenții în Statele Unite. Durata de studiu este îndelungată, 3 – 5 ani, iar uneori și 10 ani. Programul presupune câteva semestre de cursuri, urmate de examene, ce permit admiterea la etapa de cercetare. Urmează realizare lucrării de disertație, care va fi apreciată de o comisie academică.

Pachetul de aplicare a viitorului student român

 Pachetul de aplicare trebuie să conțină mai multe documente:

  • diploma în formă scanată a diplomei (de licență), lista matricolă,
  • scanarea buletinului de identitate,
  • CV-ul aplicantului,
  • Scorurile testării GRE, GMAT, în dependență de cerințele universității,
  • certificat TOEFL sau IELTS,
  • dovadă de bursă sau finanțare,
  • 2-3 scrisori de recomandare,
  • eseuri motivaționale.

Este foarte important ca pachetul de aplicare să fie foarte minuțios pregătit. O atenție sporită să se atragă la eseurile motivaționale. Ele sunt unul din criteriile de apreciere și selectare a viitorilor studenți. Prin intermediul acestora membrii comisiei de admitere pot să facă prima cunoștință cu pretendentul la studii, să-i cunoască personalitatea, gradul de maturitate intelectuală și spirituală, principiile de viață și componenta motivațională a continuării studiilor. În cazul în care aplicantul nu este sigur că poate scrie astfel de eseuri, poate să recurgă la ajutorul serviciilor specializate, de pildă masterpapers.com. Specialiștii angajați aici vor oferi astfel de lucrări, ce răspund la toate cerințele de rigoare.

După aplicare, urmează o lungă perioadă de așteptare, iar în cazul răspunsului pozitiv – călătoria spre tărâmul de realizare a visurilor și speranțelor.

(P)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Premieră: Concurs interdisciplinar pentru copii isteți

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) are plăcerea să vă anunțe că s-a dat STARTUL înscrierilor la ultima ediție din acest...

Mâine începe PACK SHOW 2022, cea mai relevantă expoziţie de packaging din România!

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, cea mai relevantă expoziţie de packaging din România organizată de ROMEXPO şi EUROEXPO Fairs, în parteneriat...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -