Învățământul postuniversitar din Statele Unite pentru studenții români

0
Image of concentrated nice woman in eyeglasses using cellphone while sitting on sofa at living room

Tinerii din întreaga lume doresc să-și facă studiile în instituțiile de învățământ din Statele Unite. Aici au șansa să acceadă la sistemul de educație, ce face parte din cele mai performante și avansate din întreaga lume.

Învățământul postuniversitar – necesitatea continuării studiilor

 Învățământul postuniversitar presupune 2 etape: masterat și doctorat. Ele măresc șansa tinerilor la o carieră de succes. Iar pentru unele domenii astfel de studii sunt obligatorii: medicină, jurnalism, administrare în învățământul superior, servicii sociale.

Numărul de universități este uimitoare, la fel precum și programele de studii, cursuri, pe care le oferă. De aceea alegerea uneia va fi o adevărată provocare. În ajutorul viitorilor studenți vin însăși universitățile. Aici pot fi găsite informați complete, comisia de admitere răspunde la toate întrebările pretendenților, le oferă sfaturi și îndrumări. Tinerii mai pot apela la ajutorul a astfel de organizații, precum Programul Fulbright sau EducationUSA. Domeniile lor de activitate sunt transferuri studențești, studiile în străinătate.

Etapele de studii postuniversitare: masterat și doctorat

Masteratul este cea mai solicitată etapă a studiilor postuniversitare. Anual, o jumătate de milion de studenți devin posesori a unei diplome de acest fel. Programele de masterat sunt foarte variate, iar cele mai populare sunt Masterat in Arte (MA) și Masterat Științific (MSc). Durata programelor e de la 1 la 3 ani și se sfârșesc cu realizarea unui proiect academic sau cu o lucrare-teză, în dependență dacă studiile se axează mai mult pe teorie sau pe cercetare.

Doctoratul este cel mai înalt grad academic, pe care îl pot obține studenții în Statele Unite. Durata de studiu este îndelungată, 3 – 5 ani, iar uneori și 10 ani. Programul presupune câteva semestre de cursuri, urmate de examene, ce permit admiterea la etapa de cercetare. Urmează realizare lucrării de disertație, care va fi apreciată de o comisie academică.

Pachetul de aplicare a viitorului student român

 Pachetul de aplicare trebuie să conțină mai multe documente:

  • diploma în formă scanată a diplomei (de licență), lista matricolă,
  • scanarea buletinului de identitate,
  • CV-ul aplicantului,
  • Scorurile testării GRE, GMAT, în dependență de cerințele universității,
  • certificat TOEFL sau IELTS,
  • dovadă de bursă sau finanțare,
  • 2-3 scrisori de recomandare,
  • eseuri motivaționale.

Este foarte important ca pachetul de aplicare să fie foarte minuțios pregătit. O atenție sporită să se atragă la eseurile motivaționale. Ele sunt unul din criteriile de apreciere și selectare a viitorilor studenți. Prin intermediul acestora membrii comisiei de admitere pot să facă prima cunoștință cu pretendentul la studii, să-i cunoască personalitatea, gradul de maturitate intelectuală și spirituală, principiile de viață și componenta motivațională a continuării studiilor. În cazul în care aplicantul nu este sigur că poate scrie astfel de eseuri, poate să recurgă la ajutorul serviciilor specializate, de pildă masterpapers.com. Specialiștii angajați aici vor oferi astfel de lucrări, ce răspund la toate cerințele de rigoare.

După aplicare, urmează o lungă perioadă de așteptare, iar în cazul răspunsului pozitiv – călătoria spre tărâmul de realizare a visurilor și speranțelor.

(P)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău