Ministrul Educației: ”În niciun caz nu se va îngheța anul școlar!”

0

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat că scenariul privind înghețarea/repetarea anului școlar nu este luat în calcul. Acesta a precizat că cel mai târziu săptămâna viitoare vor fi anunțate măsurile privind continuarea acestui an școlar.

Principalele declarații ale ministrului Educației la Digi24:

Am anunțat public, că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor.

Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar.

În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public.

Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România.

Toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta.

Acestea vor fi prezentate nu mai târziu de săptămâna viitoare.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău