Cum arată primul robot de dezinfectare creat de o companie românească. FOTO

0

Compania românească Modulab a transformat un robot folosit pentru transportul din depozitele inteligente în primul robot de dezinfecție și sterilizare produs în România.

Potrivit informațiilor postate pe pagina de Facebook a companiei, robotul poate evita obstacole fixe sau mobile și poate naviga orice suprafață complet autonom sau operat de la distanță.

Aparatul este dotat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat și poate distruge orice bacterie, virus sau agent patogen prin acțiunea radiațiilor ultraviolet asupra ADN-ului și ARN-ului.

Primul robot de acest fel va ajunge la spitalul din Suceava, unde a izbucnit un adevărat focar de COVID-19, iar săptămâna viitoare robotul va fi în teste la spitalul Victor Babeș, teste care sunt mai degrabă formale, având în vedere faptul că robotul folosește echipamente medicale deja omologate.

”Urmează să lansăm o campanie de tip „adoptă un robot” prin care marile companii să achiziționeze în avans un astfel de robot pe care să îl doneze” este mesajul postat de reprezentanții Modulab, care pot fi contactați AICI.

FOTO (sursa: Facebook/modulab)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău