scoala_elevi_7fb98.jpeg

Șapte școli și grădinițe din București și-au suspendat cursurile, începând de luni dimineață, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu gripă sau din cauza condițiilor din școli, după decontaminare. În Prahova, autoritățile sanitare și cele din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) dau asigurări că totul este sub control, iar numărul cazurilor cu gripă confirmată în rândul elevilor și preșcolarilor este sub cel de anul trecut.

Potrivit lui Constantin Pisău, inspector general al ISJ Prahova, la nivel de județ au fost raportate 79 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă dintr-un total de peste 100.000 de copii înscriși în unitățile didactice. Nu în toate acestea, rezultatul ar fi confirmat și de analizele medicale, ci doar de teste din farmacie.

Totodată, Pisău precizează că numărul cazurilor de până acum este sub cel de anul trecut. Nu se impune în niciuna dintre situațiile semnalate până acum suspendarea cursurilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Cele mai multe cazuri înregistrate într-o unitate de învățământ de la noi au fost în număr de 3. Este situația de la Grădinița «Sântul Mina» din Ploiești (detalii AICI) și Grădinița nr. 40. Pentru a se lua măsura suspendării ar trebui să avem cam 15% rata a îmbolnăvirilor într-o unitate didactică, iar acest lucru se face cu acordul Direcției de Sănătate Publică“, ne-a declarat Constantin Pisău.

În multe dintre unitățile didactice, în special acolo unde a fost confirmată prezența virusului gripal, părinții s-au speriat, recurgând la a-și izola copiii timp de câteva zile.

Foto cu caracter ilustrativ

scoala_elevi_72533.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg