Zeci de cazuri de gripă în școlile și grădinițele din Prahova. „Numărul îmbolnăvirilor este cu mult mai mic față de anul trecut“

0
scoala_elevi_7fb98.jpeg

scoala_elevi_7fb98.jpeg

Șapte școli și grădinițe din București și-au suspendat cursurile, începând de luni dimineață, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu gripă sau din cauza condițiilor din școli, după decontaminare. În Prahova, autoritățile sanitare și cele din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) dau asigurări că totul este sub control, iar numărul cazurilor cu gripă confirmată în rândul elevilor și preșcolarilor este sub cel de anul trecut.

Potrivit lui Constantin Pisău, inspector general al ISJ Prahova, la nivel de județ au fost raportate 79 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă dintr-un total de peste 100.000 de copii înscriși în unitățile didactice. Nu în toate acestea, rezultatul ar fi confirmat și de analizele medicale, ci doar de teste din farmacie.

Totodată, Pisău precizează că numărul cazurilor de până acum este sub cel de anul trecut. Nu se impune în niciuna dintre situațiile semnalate până acum suspendarea cursurilor.

„Cele mai multe cazuri înregistrate într-o unitate de învățământ de la noi au fost în număr de 3. Este situația de la Grădinița «Sântul Mina» din Ploiești (detalii AICI) și Grădinița nr. 40. Pentru a se lua măsura suspendării ar trebui să avem cam 15% rata a îmbolnăvirilor într-o unitate didactică, iar acest lucru se face cu acordul Direcției de Sănătate Publică“, ne-a declarat Constantin Pisău.

În multe dintre unitățile didactice, în special acolo unde a fost confirmată prezența virusului gripal, părinții s-au speriat, recurgând la a-și izola copiii timp de câteva zile.

Foto cu caracter ilustrativ

scoala_elevi_72533.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău