Decizia ministrului Educației, după problemele apărute în urma dezinsecției în două școli: cursurile să nu mai înceapă imediat după astfel de acțiuni

0
videoconf1_31c85.jpeg

videoconf1_31c85.jpeg

Ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Victor Costache, au realizat o videoconferință în care au prezentat măsurile imediate care trebuie luate pentru a preîntâmpina riscul unei epidemii în școlile din România. Pe lângă monitorizare și comunicarea interinstituțională, Anisie este de părere că nu trebuie să mai existe o grabă a reluării cursurilor unde s-a făcut dezinsecție.

„Solicitarea mea către inspectoratele școlare județene vizează: nevoia de monitorizare cu atenție a situațiilor de criză ce pot apărea, informarea Ministerului Educației și Cercetării în privința acestor cazuri și menținerea unei legături permanente cu direcțiile județene de sănătate publică, precum și cu directorii unităților de învățământ. De asemenea, este imperios necesar să nu mai înceapă cursurile imediat după realizarea acțiunilor de dezinfecție și dezinsecție din unitățile de învățământ”, a declarat ministrul Educației

Cei doi miniștri au declarat că este redactat deja un Protocol de Colaborare care detaliază măsurile de aplicat. Acesta urmează să fie transmis către inspectoratele școlare județene și direcțiile județene de sănătate publică.

Ministrul Victor Sebastian Costache a informat că Ministerul Sănătății a luat măsurile specifice necesare pentru combaterea epidemiei de gripă.

„Este important să avem o legătură operativă pe axa inspectorate școlare județene/școli – direcții de sănătate publică. În această manieră putem realiza prevenirea și combaterea potențialelor cazuri de îmbolnăvire cu implicarea tuturor factorilor. Ca practician, eu însumi știu cât de mult contează să respectăm măsurile minime de igienă”, a punctat Victor Costache.

La videoconferință au fost și liderii sindicatelor din învățământul preuniversitar (Simion Hăncescu – FSLI și Marius Nistor – FSI „Spiru Haret”) și președintele FNAP-IP (Iulian Cristache) care și-au exprimat susținerea pentru demersurile MEC de a asigura cadrelor didactice și elevilor un climat de siguranță, avansând, în același timp, o serie de propuneri referitoare la diverse aspecte ce țin de sănătatea acestora.

Sursa: www.men.ro 

videoconf1_3280c.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău