Masă caldă în două școli din Prahova. Extinderea programului-pilot la 100 de unități didactice din țară, făcută prin OUG

0
masa-elevi-1024x854_4c261.jpg

masa-elevi-1024x854_4c261.jpg

Guvernul dublează numărul unităților de învățământ care vor beneficia de programul-pilot „Masa caldă în şcoli”. Măsura prin care cele o sută de instituții vor beneficia de acest serviciu va fi aprobată prin Ordonanţă de Urgenţă. Proiectul a înregistrat rezultate bune, conducând chiar la diminuarea sau chiar eradicarea fenomenului de abandon școlar, în unele unități de învățământ.

Proiectul de OUG prevede că „începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 100 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi – pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată”, scrie Edupedu.ro

Ministerul decis extinderea Programului Masa caldă în şcoli după ce a constatat că această măsură a dus la eradicarea abandonului şcolar în anumite unităţi.

„Din statisticile realizate în urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, s-a observat o îmbunătățire considerabilă a frecvenței elevilor la cursuri, față de anii precedenți, astfel: dacă anterior implementării Programului în anul şcolar 2016-2017, s-a înregistrat o rată a abandonului şcolar de 6,1%, în urma derulării Programului-pilot, aceasta a scăzut la 4,3% , ajungând ca la finele anului şcolar 2017-2018, să fie de 1,3%. În anul 2019 s-a constatat că programul a condus chiar la eradicarea fenomenului de abandon școlar, în unele unități de învățământ”, se arată în fundamentarea proiectului, potrivit sursei citate.

Din Prahova, Școala Gimnazială „Poseștii Pământeni” și Școala Gimnazială din Șotrile au intrat în acest program.

Foto cu caracter ilustrativ

masa-elevi-1024x854_53c13.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here