Lectura la îndemâna tuturor! Cinci căsuțe cu cărți vor fi amplasate în patru orașe din Prahova

0
carti_9e1e5.JPG

carti_9e1e5.JPGCând nu te duci tu la bibliotecă, vine ea la tine! Denisa Voicu și-a propus să înființeze „Căsuța cu cărți“ în patru orașe din Prahova. Asta după ce proiectul i-a reușit deja în București, acolo unde a înființat cu un grup de inițiativă o serie de biblioteci mobile.

De origine din București, Denisa Voicu s-a mutat în Prahova, în urmă cu zece ani, locuind acum la Comarnic. Pentru că iubește cărțile și apreciază oamenii care își construiesc cultura parcurgând file de poveste, poezii, documentare etc și-a propus să vină în întâmpinarea acestora cu cinci biblioteci mobile.

Scopul principal al „Căsuței cu cărți” este acela de promovare a lecturii, dar și de creare și de dezvoltare a unui spirit comunitar, pentru un oraș/cartier/sat mai prietenos cu locuitorii lui. Construcția a cinci căsuțe pentru cărți, care vor funcționa pe principiul unor biblioteci mobile este și unul dintre proiectele care vor fi prezentate în cadrul Cercului de Donatori, ce va avea loc pe 13 noiembrie, cu scopul de a aduna fondurile necesare pentru realizarea bibliotecilor mobile.

Ele vor fi amplasate în locuri publice din Breaza, Câmpina, Ploiești (2 căsuțe), Nistorești, iar oamenii vor putea aduce sau lua cărți, fără niciun fel de îngrădire. Pe cât posibil, unele vor fi amplasate în parcuri sau în apropierea unor locuri de plimbare, pentru ca persoanele dornice de lectură să aibă acces și să poată citi în condiții cât mai bune.

Căsuțele vor fi realizate și pictate în cadrul unor ateliere, cu sprijinul celor interesați din comunitate. Amplasarea și inaugurarea lor va fi însoțită de mici evenimente culturale, realizate împreună cu profesori, scriitori, artiști din localitățile menționate mai sus.

Cei care vor să se alăture acestui proiect o pot face fie prin prezența la Cercul de Donatori, de pe 13 noiembrie, organizat la Hotel Best, începând cu ora 18.00, fie donând în contul Fundației Comunitare Prahova: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001, deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova.

Foto

carti_341cd.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău