carti_9e1e5.JPGCând nu te duci tu la bibliotecă, vine ea la tine! Denisa Voicu și-a propus să înființeze „Căsuța cu cărți“ în patru orașe din Prahova. Asta după ce proiectul i-a reușit deja în București, acolo unde a înființat cu un grup de inițiativă o serie de biblioteci mobile.

De origine din București, Denisa Voicu s-a mutat în Prahova, în urmă cu zece ani, locuind acum la Comarnic. Pentru că iubește cărțile și apreciază oamenii care își construiesc cultura parcurgând file de poveste, poezii, documentare etc și-a propus să vină în întâmpinarea acestora cu cinci biblioteci mobile.

Scopul principal al „Căsuței cu cărți" este acela de promovare a lecturii, dar și de creare și de dezvoltare a unui spirit comunitar, pentru un oraș/cartier/sat mai prietenos cu locuitorii lui. Construcția a cinci căsuțe pentru cărți, care vor funcționa pe principiul unor biblioteci mobile este și unul dintre proiectele care vor fi prezentate în cadrul Cercului de Donatori, ce va avea loc pe 13 noiembrie, cu scopul de a aduna fondurile necesare pentru realizarea bibliotecilor mobile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ele vor fi amplasate în locuri publice din Breaza, Câmpina, Ploiești (2 căsuțe), Nistorești, iar oamenii vor putea aduce sau lua cărți, fără niciun fel de îngrădire. Pe cât posibil, unele vor fi amplasate în parcuri sau în apropierea unor locuri de plimbare, pentru ca persoanele dornice de lectură să aibă acces și să poată citi în condiții cât mai bune.

Căsuțele vor fi realizate și pictate în cadrul unor ateliere, cu sprijinul celor interesați din comunitate. Amplasarea și inaugurarea lor va fi însoțită de mici evenimente culturale, realizate împreună cu profesori, scriitori, artiști din localitățile menționate mai sus.

Cei care vor să se alăture acestui proiect o pot face fie prin prezența la Cercul de Donatori, de pe 13 noiembrie, organizat la Hotel Best, începând cu ora 18.00, fie donând în contul Fundației Comunitare Prahova: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001, deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova.

Foto

carti_341cd.JPG

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg