Structura examenelor naționale, păstrată și în 2020. Monica Anisie: „Nu schimbăm regulile în timpul jocului“

0
monica_anisie_6885e.jpeg

monica_anisie_6885e.jpegMinistrul Educației, Monica Anisie, a declarat la preluarea mandatului că nu va schimba examenele naționale, iar acestea vor avea loc așa cum s-a stabilit până acum. Anisie a declarat că nu vor exista teste grilă nici la Evaluarea Națională, nici la Bacalaureat.

„Rămân modelele de subiecte care au fost publicate. Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a spus Monica Anisie, potrivit Hotnews.ro

În plus, elevii de clasa a VII-a vor susține și ei simularea Evaluării Naționale, la fel cum s-a întâmplat anul trecut.

„Pe 1 noiembrie au fost publicate deja modelele de subiecte, pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare. Corect ar fi să realizăm această simulare, pentru că acești elevi au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte”, a spus Anisie.

Întrebată dacă este de acord ca Evaluarea Națională să aibă loc transdisciplinar așa cum prevede legea Educației în prezent, Anisie a spus că nu este de acord.

„Dar pentru asta trebuia să se realizeze și o predare-învățare în sensul construcției competențelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum”, a mai spus Anisie, mai spune sursa precizată.

Știrea integrală pe Hotnews.ro

monica_anisie_73d49.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău