Ore mai puține pentru elevi! Legea privind noua structură a orarului școlar, votată în Parlament

0
elevi-liceu-bacalaureat_33aac.jpg

elevi-liceu-bacalaureat_33aac.jpgVești bune pentru elevi. Senatul României, în calitate de cameră decizională, a votat un proiect prin care este stabilit numărul de ore pentru cele trei cicluri din învățământul preuniversitar. 

Astfel, proiectul care modifică Legea 1/2011 a Educației arată că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar (4 ore/zi), în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial (5 ore/zi) şi în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal (6 ore/zi).

Practic, Liviu Pop el a facut ca Legea Educației să revină la forma inițială promovată de Daniel Funeriu, înainte să o schimbe Ecaterina Andronescu.

De precizat ca în legea trecută luni de Parlament se prevede „în medie” 20 de ore, și nu „“maximum”, cum era în 2011 în lege. Proiectul votat de Senat e acum trimis la promulgare la președintele Iohannis.

Legea Educației nr.1/2011 prevedea de la bun început 20 de ore pentru ciclul primar, 25 pentru gimnaziu și 30 pentru liceu. La un an și jumătate de la adoptarea acelei legi, Ecaterina Andronescu a modificat-o printr-un OUG, iar în ultimii șase ani, numărul de ore a căpătat proporții.

Actuala formă a Legii Educației nu prevede un număr precis de ore, ci arată că „numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire este stabilit prin planurile-cadru de învățământ și se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale”.

Proiectul introduce și obligația ca unităţile de învăţământ preuniversitar să înscrie copiii care nu deţin un cod numeric personal.

Știrea integrală pe Edupedu.ro

Foto cu caracter ilustrativ

elevi-liceu-bacalaureat_6779b.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău