scoli_profesionale_f0a85.jpegÎn ciuda deficitului de personal cu care se confruntă domeniul construcțiilor din România, nici un elev de la școlile profesionale și liceele tehnologice nu este pregătit în calificările „constructor drumuri și produri” și „constructor căi ferate”. Cei mai mulți sunt înscriși în calificarea „tehnician în activități economice”.

La nivel național, sunt înscriși 284.832 de elevi în școlile profesionale și liceele tehnologice.
Cea mai solicitată calificare, unde sunt înscriși cei mai mulți elevi, este cea de tehnician în activități economice: aici merg peste 39.000 de elevi, adică 13,87% dintre elevii din profesional, scrie Edupedu.ro

A doua cea mai solicitată calificare între elevi este cea de mecanic auto: peste 17.500 de elevi (6,15%), iar pe locul al treilea este calificarea de tehnician în turism – cu 16.611 de elevi (5,83%).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La polul opus la clasamentului, cu zero elevi în pregătire, se află calificările de constructor de căi ferate, constructor de drumuri și poduri, cizmar și altele.

Asta în condițiile în care în meseria de constructor de căi ferate sunt 1400 de firme care au nevoie de astfel de angajați. Cea mai mare nevoie este în zona de nord-vest a țării, unde este cea mai mare concentrare de firme, mai spune Edupedu.ro

Foto cu caracter ilustrativ

scoli_profesionale_18907.jpeg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg