Peste o mie de elevi și 200 de școli sunt așteptate să se înscrie la Concursul național de desene „Supereroii lui Picurici”. Care sunt condițiile de participare

desene_a24f6.JPG

desene_a24f6.JPG
Elevii claselor primare și gimnaziale sunt invitați să participe la concursul național de desen „Supereroii lui Picurici”. Competiția se derulează până pe 31 mai 2020, iar cele mai bune zece desene realizate de copii, precum și cele mai active 10 școli gimnaziale vor fi premiate. Temele vor fi propuse de organizatori: Ministerul Apelor şi Pădurilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Concursul național de desen include etape succesive de selecție a participanților, pe două categorii de vârstă:
• 6-9 ani: elevii claselor pregătitoare și ai claselor I-III
• 10-13 ani: elevii claselor IV-VI.

Prima etapă se adresează școlilor gimnaziale, înscrierea acestora fiind deschisă în intervalul 7 octombrie – 8 noiembrie 2019, în limita a maximum 200 de școli, după principiul primului înscris.

Derularea concursului include mai multe faze de selecție a celor mai talentați copii, publicul fiind invitat de fiecare dată să voteze lucrările preferate, afișate în Galeria disponibilă pe apanoastra.ro/concurs-Supereroii-lui-Picurici.

Fiecare din școlile înscrise în concurs va desemna câte trei participanți pentru fiecare categorie de concurs. Faza locală va reuni 1.200 de lucrări realizate de tot atâția elevi selecționați de profesorii coordonatori. Dintre aceștia, pentru participarea în faza finală, vor fi aleși 40 de copii la nivel național, câte 20 pentru fiecare categorie de vârstă. Aceștia se vor întrece în creativitate, dar și claritate în exprimarea artistică a unei teme relevante pentru protecția apelor, în cadrul probei finale a concursului programată pentru 30 mai 2020, la București.

Cei 10 elevi câștigători (câte cinci pentru fiecare categorie), cât și cele 10 cele mai active școli, vor fi premiate în cadrul festivității programate în data de 31 mai 2020. Premiile acordate elevilor constau în laptopuri, tablete, biciclete, participarea în tabere de vară din România, materiale pentru camping. Fiecare din cele 10 cele mai active școli va fi premiată cu un set de echipamente educative IT, constând în laptop, imprimantă, videoproiector și ecran de proiecție.

Foto:

desene_ab253.JPG

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596