Vocile a peste o sută de elevi prahoveni s-au auzit în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“ FOTO

0
WhatsApp_Image_2019-09-20_at_15.10.10_9f551.jpeg

WhatsApp_Image_2019-09-20_at_15.10.10_9f551.jpegO experiență plăcută și onorantă pentru peste o sută de elevi de la mai multe școli din Prahova care și-au etalat talentul vocal în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, considerat a fi cel mai prestigios eveniment cultural din România.

Festivalul se desfășoară în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, atât în București, cât și în țară, prin concerte organizate în mai multe orașe.

În Prahova, ziua de vineri (20 septembrie) a fost dedicată vocilor curate, frumoase ale copiilor. Mai multe grupuri vocale, coordonate de profesorii de Educație Muzicală din școlile gimnaziale din județ au participat la proiectului „Orașul cântă”, eveniment organizat de Corul Național de Cameră Madrigal- Cantus Mundi, la Muzeul Paul Constantinescu din Ploiești.

Timp de patru ore, vocile copiilor au răsunat de cânt și voie bună, aducând în fața auditorului muzică de bună calitate din folclorul copiilor, folclorul muzical românesc și nu numai.

În cadrul proiectului „Orașul cântă”, au participat :

Grupul vocal „Cununița muntenească”, Colegiul Național IL Caragiale și Colegiul de Artă – prof. Adela Dumitru ;
Grupul vocal „Brâulețul prahovean”, Școala Gimnazială Henri Mathias Berthelot – prof. Angelica Ianculescu;Grupul vocal „Duo Vox”, Școala Gimnazială Andrei Mureșanu și Școala Gimnazială George Emil Palade- prof. Nicola Stanciu- Mazilu;

Grupul vocal – instrumental „Rondo”, Școala Gimnazială Sf Vineri și Școala Gimnazială Radu Stanian, prof. Paula Botez; 
Grupul vocal „Mândre cepturene”, Școala Gimnazială Nichita Stănescu, Ceptura, prof. Mihail Ioniță;
Grupul Vocal al Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiesti, prof, Cecilia Neacșu. 

FOTO: 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău