big_ziua_copilului_-_scoala_step_by_step_01-06-2019_11_d1762.jpg

Deși toți îndeamnă tinerii să meargă la școală și să învețe, puțini sunt politicienii care își doresc asta cu adevărat. De ce? Pentru că nu și-ar mai putea vinde gogoșile unor oameni educați, care nu înghit orice.

„Cuvântul şcoală are diverse semnificaţii şi stârneşte, cum ştim, o diversitate de emoţii. Dar şcoala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că şi ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii îşi încep drumul spre maturitate, ghidaţi şi îndrumaţi de dascălii lor.

Aţi văzut însă şi voi, dragi copii, unii politicieni se tem de şcoală! Aici, în şcoală, sunt formaţi oamenii care le taxează erorile de logică şi, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eşecul politicilor publice din educaţie, dar şi lipsa de creativitate a acestora.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creşterea calităţii educaţiei, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susţină examenul de evaluare naţională. Sau cum se propune repartizarea automată spre şcoli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini”, a spus preşedintele Iohannis în discursul rostit la deschiderea anului şcolar, la Şcoala Gimnazială Ferdinand I din Bucureşti.

big_ziua_copilului_-_scoala_step_by_step_01-06-2019_11_8fd05.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg