profi_moldova_b3775.JPG
Emoțiile primei zi de școală schimbate cu muzică, dans, zâmbete. Totul pus la cale de câțiva profesori moldoveni, de la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu“ din Chișinău care le-au oferit elevilor o surpriză inedită, dar bine primită atât de către cei mici, cât și de majoritatea adulților. La noi, așa ceva pare imposibil! Cum să ne dezicem de la metehnele vechi, de la aceleași discursuri pompoase și plictisitoare, de la neînțeleasa înghesuială.

Cum ar fi să îndrăznească și la noi ca vechiul, ruginitul și comunistul „clinchet“ al clopoțelului în prima zi de școală să fie înlocuit de muzica ritmată, veselă ale unor melodii internaționale arhicunoscute?

Cum ar fi ca înainte să le ceri elevilor să îndrăznească, să fii chiar tu, profesorul și/sau părintele, cel care faci acest pas? Cum ar fi să-i arăți că locul acela unde mergi ca să înveți nu este unul în care domină „sperietoarea“ notelor, unde totul se întâmplă numai sub imperiul obligației sau a lui „așa trebuie“, ci poate fi o instituție unde să vii de plăcere?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum ar fi ca, înainte să-i ceri copilului schimbare, să fii chiar tu cel care să-i arăți cam cum se procedează? Cum ar fi ca în loc de a aștepta și a compara buchetele de flori, să fii tu cel care-i oferi copilului o mică atenție, un strop de culoare?

Peste Prut, câțiva profesori, din generația mai tânără, au îndrăznit să schimbe eternul început de an comunist cu unul vesel, primit cu mult entuziasm de către copii, dar și de către părinți.
Filmarea a ajuns pe rețelele de socializare și a adunat o serie de reacții pozitive.

Luni începe și-n România un nou an școlar. În multe dintre unități, elevii sunt chemați pentru o oră. Să bifeze prezența, să asculte directorii cu același discurs pe care l-au auzit și acum un an, doi și care va fi și pentru părinți un deja-vu, în care rețelele de socializare vor „exploda“ cu pozele întregului neam alături de învățăcel care se va forța să scoată un zâmbet ca să dea bine-n poză.

Îi vom duce robotic zi de zi la școală! Pe prea puțini ne va interesa dacă-i place sau nu unde merge și, mai ales, de ce simte totul ca pe o corvoadă. Și, poate, și pe mai puțini, atât din rândul părinților, cât și a cadrelor didactice, ne va preocupa cum am putea să facem ca școala să fie atractivă, interesantă…

Îți trebuie dorință, imaginație, curiozitate, răbdare și, mai ales, o mentalitate nouă, ceea ce se schimbă cel mai greu.

Până atunci, să ne bucurăm de supriza și bucuria altora, de spectacolul-surpriză oferit celor mici de către cei mari!

Sursă VIDEO: Eliza Euroliz Vartic

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg