frigotehnisti_cc275.JPG
Un pas important făcut de către 20 de elevi prahoveni care au optat ca din clasa a IX-a să învețe o meserie în cadrul Colegiului Tehnic „Elie Radu” din Ploiești, optând pentru specializarea „frigotehnist”. Nu vor fi singuri pe drumul ales, ci vor avea alături un agent economic de profil care a înțeles, asemenea altor firme din județ, că investiția cea mai bună este în om și educație. Calificarea încă din timpul școlii vine ca o soluție pentru acoperirea deficitului de forță de muncă specializată în România.

Cei 20 de elevi care au ales învățământul dual și s-au îndreptat către specializarea amintită vor deprinde tainele unei meserii direct de la potențialul viitor angajator. Pe parcursul celor trei ani de studiu, firma care a încheiat un contract cu Colegiului Tehnic „Elie Radu” din Ploiești va oferi elevilor bursă de studiu lunară, precum şi alte beneficii care să încurajeze şi să recompenseze performanţa lor. La finalizarea programului de 3 ani, absolvenţii vor obţine un certificat de calificare profesională în meseria de “frigotehnist” și vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul companiei care le-a oferit toate informațiile și suportul logistic pentru pregătire.

În acest caz, proiectul este conceput să acopere întregul parcurs liceal al elevilor și se desfășoară în perioada septembrie 2019 - iulie 2023.
Acesta include:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

● Consiliere profesională - Ateliere de dezvoltare personală susținute de Școala de Valori, pentru elevi, concentrate pe valori și pe crearea abilităților necesare integrării pe piața muncii;
● Mentorat – Profesorii si angajații firmei de profil vor fi implicați ca mentori pentru adolescenți;
● Practică
● Ateliere Hard Skills - Conținutul educațional va fi adaptat pentru noua clasă, iar elevii vor putea să facă legătura între teorie și practică.

Un rol important în pregătirea acestor tineri va avea Școala de Valori, în calitate de furnizor al unor contexte de educație centrată pe valori si formare a diferitelor abilităților. Organizația va desfășura ateliere cu elevii din cadrul clasei de frigotehniști, pentru a-i îndruma să-și descopere valorile și să-și antreneze potențialul, astfel încât să fie pregătiți pentru viitorul mereu în schimbare.

„Deseori auzim întrebarea «Ce vreau să mă fac când voi fi mare?» Pe unii dintre noi chiar ne enervează această întrebare, mai ales când încă nu am înțeles despre ce sunt meseriile și pentru care suntem potriviți. Consider că mai elocvent este să ne întrebăm «Cine aș vrea să fiu când voi fi mare?», pentru că astfel ne deschidem orizonturile către a explora mai multe posibilități care să conducă la succes. Dacă învățăm să ne informăm mai mult înainte să alegem să studiem pentru o anumita meserie am putea termina un liceu și apoi o facultate mai potrivite intereselor personale.

Programul Adoptă un Liceu oferă tinerilor din învățământul profesional și sistemul dual ocazia de a descoperi propriul potențial neexplorat, a afla ce fac oamenii remarcabili din piața de profil și oferă modele de urmat în aria profesională.” a menționat Silvia Bogdan, Președinte al Asociației Școala de Valori. Acest demers face parte din Programul Național pentru Învățământ Tehnic „Adoptă un Liceu” demarat de Școala de Valori.

„Adoptă un Liceu” este un program național, marca Școala de Valori, dedicat elevilor din licee tehnologice și școli profesionale. Programul își propune să conecteze într-un ecosistem cei mai importanți actori din sfera învățământului tehnologic, pentru a colabora și a aduce plus de valoare sistemului educațional și meseriilor României.

Foto: 

frigotehnisti_fb9b9.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg