cn_nicolae_iorga-valenii_de_munte_e6c66.jpg
Școală, grea școală! Cam așa s-ar traduce pentru sute de absolvenți prahoveni examenul de Bacalaureat care pare a fi de netrecut. La unele unități de învățământ din Prahova, eșecul de la sesiunea din vară a fost repetat și în toamnă, fiind înregistrată și de această dată promovabilitate 0.

Unii dintre cei care au picat examenul din vară sau în sesiunile anterioare au învățat ceva din experiența eșecului, iar vara le-a fost un „sfetnic“ bun, dar și o perioadă suficientă pentru a se pune „cu burta pe carte”. Pentru alții a fost doar o nouă încercare, mergând pe principiul „poate-poate, am noroc de data asta“.

Din păcate, dezinteresul, modul superficial în care este tratat acest examen, dar, totodată, și modul în care s-au „strecurat“ acești elevi până în clasa a XII-a, se reflectă în rezultatele slabe de la examenele naționale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sunt opt unități de învățământ unde, la această sesiune, nici un candidat nu a reușit să promoveze examenul „maturității“.

Colegiul Național „Al. I. Cuza“ din Ploiești a avut un singur înscris la sesiunea de toamnă, una care însă nu i-a fost cu noroc. Respinși au fost și cei cinci candidați de la Colegiul Național „Nicolae Iorga“ din Vălenii de Munte.

Liceul Economic Șansa din Ploiești a avut un singur absolvent înscris, dar care n-a luat examenul.

Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina a avut șapte înscriși și toți respinși. Promovabilitate 0 a fost și la Liceul Tehnologic Bălțești.
Nici școlile profesionale din Cerașu, Sângeru și Starchiojd n-au reușit să aibă candidați în dreptul cărora să apară „REUȘIT“.

La Liceul Agricol Bărcănești, un singur candidat dintre cei zece înscriși a reușit să promoveze, la fel și la Azuga, unde au fost șase candidați.

Per total, rata de promovare în această sesiune, în județul nostru, înainte de contestații este de 32,72, fiind cu puțin deasupra celei naționale, la 30,8%. Potrivit Ministerului Educației Naționale, procentul este în creștere cu 3,9% față de sesiunea de toamnă a anului trecut (26,9%).

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Foto:

cn_nicolae_iorga-valenii_de_munte_a9bc8.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg