gradinita-privata_2c8cc.jpg
În fiecare an, mulți dintre părinții preșcolarilor se confruntă cu problema înscrierii la grădinițe a piticilor lor. În unele cazuri, programul de la serviciu nu se pliază pe cel al unității școlare de stat, în timp ce în altele condițiile de cazare și educaționale nu corespund standardelor adulților. În astfel de situații, mulți recurg la varianta grădinițelor private, unde așteptările sunt pe măsura costurilor lunare.

Ceea ce trebuie să știe părinții este faptul că nu toate unitățile de învățământ preșcolare sunt acreditate. Lista celor care funcționează cu acte în regulă este publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Prahova: unități de învățământ particulare (http://www.isj.ph.edu.ro/institutii?categorie=263)

În total, la nivelul județului nostru, acreditate sunt doar 12 grădinițe, dintre care zece sunt din Ploiești, iar două din Băicoi. Lista este în curs de completare cu o a 13-a unitate, tot din Ploiești, care urmează să-și primească, în curând, acreditarea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De ce optează mulți părinți să dea sute de lei lunar, poate chiar mii pentru ca micuțul lor să meargă la o grădiniță particulară. Răspunsurile sunt multiple. Vârsta preșcolară este foarte importată în dezvoltarea copilului, fiind cea în care se formează stima de sine, se pun bazele caracterului, sunt descoperite anumite veleități, dar și când copilul învață deprinderile „celor șapte ani de acasă“.

Alți părinți își doresc „altceva“ pentru copiii lor. Vor condiții de cazare mai bune, grupe mai mici în care educatoarele să le acorde mai multă atenție, activități și cursuri diverse, în timp ce alții optează pentru astfel de variante pentru că doar acolo își pot lăsa copilul pe tot intervalul cât ei sunt la muncă.

Toate aceste cerințe vin cu costurile lor, care pleacă de la 750 lei pentru un program de patru ore și poate ajunge până la 1500 lei pentru unul în care copilul stă 12 ore în grija educatoarelor. Acestor sume se mai adaugă și costurile meselor, dar și acoperirea cursurilor extra pe care le urmează copiii.

Un alt beneficiu este faptul că la aceste grădinițe, înscrierile se fac și în timpul anului școlar, iar multe dintre ele își desfășoară activitatea și în timpul vacanțelor, venind astfel în sprijinul părinților care nu au cine lăsa copiii în acele intervale de peste an.

În ceea ce privește condițiile de înscriere, acestea sunt similare celor de la grădinițele de stat, la care se adaugă însă și taxa aferentă.
Lista grădinițelor acreditate de Ministerul Educației, în Prahova, până la 1 septembrie 2019:

Grădinița „Căsuța cu povești" Ploiești
Grădinița „Sophia", Ploiești
Grădinița cu program normal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" Ploiești
Grădinița cu program normal și prelungit „Dandelion" , Băicoi
Grădinița cu program normal și program prelungit „Mish-mash" Băicoi
Grădinița cu program normal și program prelungit „Hello kids ".
Grădinița cu program prelungit „Ariel" Ploiești

Grădinița cu program prelungit „Ducky-duck" Ploiești
Grădinița cu program prelungit „Pișcotel" Ploiești
Grădinița cu program prelungit „Ploieștiul în culori” Ploiești
Grădinița cu program prelungit „Sfântul spiridon", Ploiești
Grădinița cu program prelungit „Kit” Ploiești

Foto cu caracter ilustrativ

gradinita-privata_58723.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg