Școală gratuită și nu prea… Cât îi costă pe părinți ghiozdanul echipat cu tot ce trebuie

0
ghiozdan_5dbd4.jpg

ghiozdan_5dbd4.jpg
În mai puțin de trei săptămâni va suna clopoțelul unui nou an școlar. Părinții și copiii au început deja cumpărăturile, astfel încât pe 9 septembrie să aibă toate cele necesare în ghiozdan. În funcție de fiecare clasă și cadru didactic, vor exista noi cerințe și, bineînțeles, noi bani pentru rechizite și materiale desfășurării actului didactic.

Am făcut și noi un tur al magazinelor din Ploiești pentru a studia oferta din acest an și pentru a calcula un buget mediu necesar pregătirii pentru școală.

Costul ghiozdanului începe de undeva de la 30 de lei și poate ajunge și până la 200 lei. Noi ne-am oprit la unul cu două compartimente, de 60 de lei.

Pentru început, am cumpărat zece caiete dictando (0,50 lei/bucata) și cinci caiete de matematică (0,50 lei/bucata). Am luat un caiet de muzică (2 lei/bucata), bloc de desen (10 lei/bucata). În privința penarului, ne-am oprit la unul gata echipat care a costat 30 lei. Suplimentar, am luat un stilou cu rezerve la 40 lei. Setul pentru pictură (acuarele, pensule, borcan pentru apă, paleta pentru amestecul culorilor) – 40 lei.

Ne gândim și la orele de abilități practice, unde copilul va avea nevoie de hârtie glace, hârtie creponată, cartoane colorate, lipici, foarfecă – 50 lei. La plastilină am mers pe varianta ușor modelabilă care se găsește la borcan (5 lei/borcanul) și am luat șase culori și astfel am lăsat și aici 30 lei.

Completăm cu caietele auxiliare care costă în jur de 60 lei.

Să nu uităm de echipamentul pentru orele de educație fizică: trening, tricou alb și adidași – 150 lei.

Tragem linie și constatăm că ghiozdanul unui copil de clasă primară ne costă, în medie, 500 lei.

Costurile însă cresc odată cu vârsta copilului, dar și cu cerințele cadrelor didactice.  

Sursa foto: adevarul.ro

ghiozdan_7703e.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău