ghiozdan_5dbd4.jpg
În mai puțin de trei săptămâni va suna clopoțelul unui nou an școlar. Părinții și copiii au început deja cumpărăturile, astfel încât pe 9 septembrie să aibă toate cele necesare în ghiozdan. În funcție de fiecare clasă și cadru didactic, vor exista noi cerințe și, bineînțeles, noi bani pentru rechizite și materiale desfășurării actului didactic.

Am făcut și noi un tur al magazinelor din Ploiești pentru a studia oferta din acest an și pentru a calcula un buget mediu necesar pregătirii pentru școală.

Costul ghiozdanului începe de undeva de la 30 de lei și poate ajunge și până la 200 lei. Noi ne-am oprit la unul cu două compartimente, de 60 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru început, am cumpărat zece caiete dictando (0,50 lei/bucata) și cinci caiete de matematică (0,50 lei/bucata). Am luat un caiet de muzică (2 lei/bucata), bloc de desen (10 lei/bucata). În privința penarului, ne-am oprit la unul gata echipat care a costat 30 lei. Suplimentar, am luat un stilou cu rezerve la 40 lei. Setul pentru pictură (acuarele, pensule, borcan pentru apă, paleta pentru amestecul culorilor) – 40 lei.

Ne gândim și la orele de abilități practice, unde copilul va avea nevoie de hârtie glace, hârtie creponată, cartoane colorate, lipici, foarfecă – 50 lei. La plastilină am mers pe varianta ușor modelabilă care se găsește la borcan (5 lei/borcanul) și am luat șase culori și astfel am lăsat și aici 30 lei.

Completăm cu caietele auxiliare care costă în jur de 60 lei.

Să nu uităm de echipamentul pentru orele de educație fizică: trening, tricou alb și adidași – 150 lei.

Tragem linie și constatăm că ghiozdanul unui copil de clasă primară ne costă, în medie, 500 lei.

Costurile însă cresc odată cu vârsta copilului, dar și cu cerințele cadrelor didactice.  

Sursa foto: adevarul.ro

ghiozdan_7703e.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg