bac_98ea2.jpg
Peste 600 de absolvenți de liceu din Prahova s-au înscris în vederea susținerii probei scrise la Limba și Literatura Română în cadrul Bac-ului de toamnă. Spre deosebire de sesiunea din vară, cea de toamnă a debutat cu probele scrise, cele orale fiind programate ulterior.

Candidații au la dispoziție trei ore să rezolve subiectele. Toate sălile de examen sunt monitorizate audio-video, iar cei care sunt prinși copiind vor fi eliminați din Bac și-l vor mai putea susține abia în 2021.

În prima sesiune a Bacalaureatului, absolvenții de liceu au avut de realizat un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga, de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu. Un alt subiect a avut drept cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Subiectele integrale și baremele de corectare vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației: edu.ro (http://static.bacalaureat.edu.ro/2019/), în jurul orei 15.00.

La nivel de județ, au fost organizate patru centre de examinare, dintre care trei sunt în Ploiești, iar unul la Câmpina. Pentru sesiunea de toamnă, în Prahova s-au înscris peste 1300 de candidați.

Examenul ține până pe 3 septembrie, iar rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 7 septembrie.

Citește și REGULILE PE CARE TREBUIE SĂ LE RESPECTE CANDIDAȚII LA BAC!

Foto cu caracter ilustrativ

bac_c99cd.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg