fbpx

olimpici_1251b.JPG
Membrii echipei României au obținut trei medalii de aur și una de argint la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Fizică, desfăşurată la Salonic, în perioada 14-18 iulie 2019. Elevii sunt din Iași, Timișoara, București și Baia Mare.

Cei trei medaliați cu aur sunt Mălina Elena Constantinescu (clasa a X-a/Colegiul Național din Iași), Vlad Ștefan Oros (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara) și Tudor Gabriel Mocioi (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București). Medalia de argint i-a revenit lui Radu Herzal (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare).

Olimpicii români au fost pregătiți și însoţiţi de Ioana Stoica, profesor la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Irina Dumitraşcu, profesor și inspector în cadrul ISJ Vaslui.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din delegaţia României au mai făcut parte conf. univ. dr. Sebastian Popescu decan al Facultăţii de Fizică - Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, în calitate de reprezentant al României în comitetul ştiinţific al competiţiei, și prof. univ. dr. Radu Constantinescu, de la Facultatea de Fizică/Universitatea din Craiova, membru al comitetului de coordonare.

Olimpiada Balcanică de Fizică se adresează elevilor de gimnaziu (clasa a VIII-a) sau de liceu, cu vârsta de cel mult 16 ani la momentul prezenței în concurs. La ediția din acest an au participat concurenți din 11 țări, dintre care opt sunt cu statut permanent și trei cu statut de invitat.

Sursa: www.edu.ro

olimpici_c6686.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg