WhatsApp_Image_2019-07-21_at_23.56.45_12d78.jpeg
Parteneriat internațional între două scoli de români de pe două continente, aflate la 14 mii de kilometri distanță. Pen-Pals Australia România este prima conexiune de acest fel între Școala Română Etnică din Adelaide și Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

Școala etnică de români din Adelaide (Australia) este coordonată de Daniel Manu, profesor în Robotică, stabilit de 15 ani în „țara-continent" și de un an voluntar, profesor la Școala Etnică de români din Adelaide, care funcționează de peste zece ani pentru a veni în sprijinul comunității românești din Australia de Sud în vederea familiarizării copiilor cu limba, cultura și civilizația română.

La cursurile săptămânale, elevii din Australia învață limba română, matematică, istorie și geografie. În vederea îmbunătățirii ușurinței de a scrie în limba română, prin programul Pen-Pals, tinerii din cele două state comunică prin corespondență. Scrisorile din Australia vin în țara noastră, scrise în limba română, iar cele care ajung în Adelaide sunt scrise de elevii câmpineni în engleză.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Daniel este fost absolvent al CNNG cu care am luat legătura pentru proiectul «Galeria Absolvenților - o sută de povești de viață ale absolventilor CNNG de peste tot din lume», iar după interviul acordat elevilor câmpineni, Daniel a propus o activitate comună între cele două state. În primă fază, elevii au corespondat pe email, o variantă contemporană de Pen-Pals cu scrisori electronice. Astfel, zece elevi australieni au scris mailuri săptămânale către zece elevi de aceeași vârstă din CNNG. A urmat o întâlnire pe Skype, corespondență de cărți poștale și, în luna iulie, Daniel a venit în țară și a făcut cunoștință cu o parte dintre paticipanții în proiect, cu profesoarele implicate, Raluca Cîrstea și Georgiana Moldoveanu”, se arată în comunicatul Colegiului din Câmpina.

Întâlnirile dintre grupurile de lucru se anunță unele intense, în care vor fi implicați, deopotrivă, elevi, părinți și profesori.
Un proiect inedit, o idee inovativă pe care inițiatorii și-o doresc transpusă într-un opțional integrat de limba și civilizație australiană, în tabere pe cele două continente, într-un parteneriat pe termen lung între mai multe unități didactice din România cu mai multe școli etnice din Australia și din lume.

„Sper ca peste 20 ani o să ne uităm înapoi la ziua de azi și n-o să ne vină să credem ce lucruri faine am reușit când două mâini se întind peste ocean", a declarat Daniel Manu, la finalul întâlnirii grupului de proiect, la Câmpina.

Foto: Georgiana Moldoveanu

WhatsApp-Image-2019-07-21-at-235645
WhatsApp-Image-2019-07-21-at-235515
WhatsApp-Image-2019-07-21-at-235605
WhatsApp-Image-2019-07-21-at-235401
WhatsApp-Image-2019-07-21-at-235343

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg