harta_1_18572.JPGPeste 5300 de elevi din Prahova care au susținut Evaluarea Națională așteaptă cu sufletul la gură rezultatele repartizării computerizate. Acestea urmează să fie afișate vineri, 12 iulie, atât la unitățile de învățământ, cât și pe site-ul Ministerului Educației.

Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate din unitățile de învățământ liceal de stat din județ/municipiul București.
Totodată, elevii pot vedea unde au intrat și online, pe admitere.edu.ro 

În Prahova, sunt disponibile peste 6000 de locuri atât în învățământul liceal, cât și la școlile profesionale.
Patru elevi, cu media de admitere 10, din Ploiești, Câmpina, Gornet și Boldești-Scăeni, vor fi deschizători de listă la liceele pentru care au optat la repartizarea computerizată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Alți 750 de elevi au media de admitere cuprinsă între 9.00 și 9.99.
După afișarea rezultatelor repartizării computerizate, calendarul admiterii în liceu este următorul:

15 – 18 iulie 2019 Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații.
18 iulie 2019 Unitățile învățământului liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă.

19, 22 si 23 iulie 2019 Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate

A doua etaptă de înscriere începe pe 23 iulie, odată cu afișarea locurilor disponibile în urma primei sesiuni a repartizării computerizate.
Media de admitere, în baza căreia se face înscrierea la liceu a absolvenților clasei a VIII-a, se calculează ca medie ponderată între media generală obținuta la examenul de evaluare națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Foto cu caracter ilustrativ

harta_1_b0471.JPG

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg