Capture_640d5.JPG
O medie de 10, promovabilitate de 100%, 26 de note de 10 (12 la Matematică, 8 la Fizică, 4 la Biologie şi 2 la Limba şi literatura română), 56 de medii cuprinse între 9 şi 10, sunt rezultatele deosebite înregistrate de cantemirişti, la examenul naţional de Bacalaureat. Pentru Bianca Elena Sandu, unul dintre absolvenții cu 10 la examenul „maturității", media este dovada reușitei unei lupte pe care a dus-o cu ea însăși.

„Acest 10 reprezintă dovada că am reuşit să devin cea mai bună versiune a mea. Scopul meu nu a fost să ating «perfecțiunea», ci să dau tot ce e mai bun. Sigură pe faptul că efortul depus în fiecare an de studiu nu a fost în zadar, am pășit pragul acestui examen al «maturității» încrezătoare, resimțind însă urmele unor emoţii care s-au dovedit a fi constructive”, potrivit Facebook Colegiul Militar Breaza 

Rezultatul performerei cantemiriste nu este unul întâmplător, ținând cont de bilanţul reuşitelor din cei patru ani: s-a clasat în primii 10 elevi din promoţia 2019, a adunat premii şi menţiuni la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare la disciplinele Limba şi Literatura română, Matematică. De asemenea, în cadrul aceloraşi competiţii s-a remarcat la disciplinele Fizică şi Limba Franceză.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un model atât comportamental cât şi intelectual, după cum o descriu cadrele didactice de la Colegiul Militar, Bianca a reuşit să dovedească că, îmbinând pasiunea cu munca, rezultatele nu contenesc să apară.

Talentul este cel care şi-a spus cuvântul, completat desigur, de multă ambiţie, perseverenţă, seriozitate şi dorinţă de autodepăşire.„Îndrumarea cadrelor didactice şi militare a semnificat o bază fundamentală pentru parcursul meu. Am încercat să culeg de la fiecare orice informaţie preţioasă, si nu doar în materie de şcoală. Colectivul unit din care am facut parte, unde fiecare persoană a avut rolul său (sprijin moral, ambiţionare, echipă de lucru) a reprezentat unul dintre cei mai importanţi factori care au contribuit la acest rezultat. Sunt de părere că nu te poţi autodepăşi solicitând doar intelectul, activitatea fizică fiind un factor esenţial în dezvoltare. Acest lucru m-a îndreptat către jocul de volei”, a completat absolventa de nota 10, după cum notează sursa citată.

Pasionată de Matematică şi Fizică, Bianca se pregăteşte cu aceeaşi seriozitate şi determinare să susţină concurs de admitere la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, dorind să devină inginer al Armatei României.

Medii de 10 au reușit să mai obțină la această sesiunea a Bacalaureatului și patru absolvenți ai Colegiului Național „Mihai Viteazul“ Ploiești (vezi AICI), precum și un tânăr de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Ploiești.

Sursa text și foto: facebook Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza

bianca_8aed3.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg