liceul_baltesti_25932.JPG
Rezultatele Bacalaureatului reprezintă un moment al bilanțului și pentru unitățile de învățământ liceale din Prahova care, după caz, își culeg laurii sau încheie rușinos un nou an școlar. Din păcate, și la această sesiune avem licee unde niciun absolvent n-a reușit să obțină peste media 6.

În topul rușinii se numără Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“ din Breaza, unde din totalul de trei absolvenți înscriși, toți din seriile anterioare, niciunul nu a reușit să treacă examenul „maturității”. La fel s-a întâmplat și la Liceul Economic „Șansa“ din Ploiești, Liceul Tehnologic Bălțești, dar și la școlile profesionale din Cerașu, Sângeru, Starchiojd. La toate a fost câte un înscris, dar fără succes.

Sunt și unități cu câte o singură persoană promovată, cum este cazul Liceului Tehnologic „Mihail Manoilescu“ din Ploiești (trei absolvenți înscriși), Liceului Tehnologic Agricol din Bărcănești (27 înscriși), Liceului Tehnologic Mecanic (patru înscriși).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu departe de aceste rezultate care nu fac onoare școlilor respective se numără și Liceul Tehnologic „Teodor Diamanti“ din Boldești-Scăeni, unde doi absolvenți din cei 15 înscriși au avut media peste 6, la UCECOM Ploiești, trei din 11 au reușit, iar la Liceul de Transporturi din Ploiești, doar patru din 36 au trecut de această sesiune a BAC-ului.

Rezultatele pot suferi unele modificări după rezolvarea contestațiilor, însă în cazurile enumerate mai sus este greu de crezut că se vor schimba radical situațiile.

În Prahova, la sesiunea de vară a examenului „maturității“ s-au înscris 5221 de absolvenți de liceu, dintre care aproape 600 din promoțiile anterioare. Prezenți la examen au fost numai 5025, dintre care doi au fost eliminați din examen, fiind prinși cu telefonul mobil în sala de examen.
Note peste 5 și medii peste 6 au reușit să obțină doar 3582 de tineri.

Foto: Liceul Tehnologic Bălțești

liceul_baltesti_247ea.JPG

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg