evaluare_scoli_3b895.jpgSituația Evaluării Naționale prezintă situații care nasc o serie de semne de întrebare. Școli la care au absentat toți elevii înscriși, altele la care avem un singur copil care a intrat la Evaluarea Națională și foarte multe unde notele la Matematică au fost sub 5.

Situația nu este tocmai nouă, iar în multe dintre școli pentru a nu scădea prestigiul instituției de învățământ, directorii preferă fie să nu-i bage pe elevi în examenele de Evaluare Națională, fie îi îndrumă să absenteze. Nimeni nu recunoaște, dar situația este ahicunoscută la nivelul întregii țări. Măsuri în acest sens se pare că sunt greu de luat.

În Prahova, dintre cei 5552 de elevi care au fost înscriși la Evaluarea Națională, doar 5399 s-au prezentat la ambele probe, cei mai mulți optând să lipsească la ambele examene. Dintre aceștia, un elev a reușit „performanța“ de a obține media 1. Este vorba despre un copil de la Școala „Sfântul Vasile“ din Ploiești. Alți 22 de absolvenți de gimnaziu au avut media generală sub 2.

După afișarea primelor rezultate, 962 de elevi prahoveni nu au reușit să obțină media generală peste 5. Asta nu înseamnă însă că toți care au trecut de acest prag au avut note de 5 atât la Română, cât și la Matematică. Sunt o serie de școli unde niciun elev n-a luat peste această notă la Mate’, însă mediile le-au fost ridicate de rezultatele la Limba Română.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În topul rușinii privind Evaluarea Națională din Prahova se numără Școala Gimnazială „Florin Comișel“ din Ploiești, unde rezultatul a fost de 100%, dar la absenteism. Surprinzător, sau nu pentru reprezentanții din învățământul prahovean, toți cei șapte elevi înscriși au lipsit.

Rămânem în Ploiești, unde la Școala Gimnazială „Fortium“ am găsit un singur candidat care a obținut media de 4,37.

La Școala Gimnazială nr. 13 Ploiești, dintre cei opt înscriși, s-a prezentat un singur elev care a avut media de 2,40. Iar la Școala Gimnazială nr. 19 Ploiești, doi elevi au fost prezenți și au obținut mediile de 3,82 și 2,97.

La Câmpina, la Liceul Tehnologic Mecanic au fost șapte elevi înscriși, dar dintre aceștia doi au absentat. Un singur copil a avut media peste 5, însă ajutat de rezultatul la Română. La Matematică, nici el și nici colegii lui nu au reușit să ia peste 5.

La Școala Gimnazială nr. 3 Câmpina, dintre cei 13 înscriși, doi au fost absenți, iar doi au obținut medii generale peste 5. Și aici, niciunul dintre ei n-au obținut peste nota 5 la Matematică.

O altă situație care ne-a atras atenția a fost la Școala Gimnazială Podgoria, comuna Tătaru, unde au fost doar trei candidați, o singură medie peste 5, dar toți elevii au luat note sub 5 la Matematică.

La Școala Gimnazială Iordăcheanu, tot trei copii au fost prezenți, o singură medie generală peste 5. La școala de la Vărbila, din aceeași comună, dintre cei 15 elevi care ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională, nouă au fost absenți.

În Mizil, la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, dintre cei 11 înscriși, nicio notă de la Matematică n-a fost peste 5. Mediile au oscilat aici între 1,87 și 5,75. Dar peste 5, salvați de notele la Română, au fost doar cinci elevi.

Situația este posibil să sufere ceva modificări în urma contestațiilor, însă nu unele majore și greu de crezut că în rândul școlilor prezentate mai sus.
Rezultatele pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educației: http://evaluare.edu.ro

Foto cu caracter ilustrativ

evaluare_scoli_cf965.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg