fbpx

cati_fe260.jpgAgasată de numărul mare de SMS-uri, multe dintre ele scrise cu greșeli de ortografie, Ecaterina Andronescu a reacționat public. Șefa de la Educație a publicat pe pagina ministerului un mesaj prin care le cere elevilor să nu-i mai solicite subiectele de la examene.

Un aspect care a deranjat-o pe Ecaterina Andronescu a fost cel legat de greșelile de ortografie făcute de tineri.

„Ecaterina Andronescu: Dragii mei absolvenți de gimnaziu, astăzi sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră la o disciplină importantă pentru fiecare dintre voi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis arătați că știți carte și de asemenea că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Peste o zi o să dați un examen nou, un examen la matematică, o disciplină care ne construiește gândirea algoritmică, rigoare modul în care gândim, ne ajută să ne structuram ideile. Vă doresc să aveți succes și la matematică. În ziua de repaus pe care o aveți mâine răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați odată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt sigură că veți obține și la examenul de matematică rezultate bune.

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română.

Aveți încredere în voi și cu siguranță veți putea să dați rezultate bune, rezultate corecte și la examenul de bacalaureat. Vă doresc succes și să aveți încredere în voi!”

Peste 146.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019.

Mesajul video al Ecaterinei Andronescu poate fi văzut AICI!

FOTO:

cati_d61e8.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg